Advertisement
STIRI — decembrie 18, 2015 at 1:16 pm

Jaguar va concura în Formula E

by

Jaguar a anunțat că revine în motorsport luând startul în al treilea sezon Formula E, care începe în toamna lui 2016.

Revenirea constructorului Jaguar în motorsport reprezintă o decizie istorică prin faptul că britanicii nu au ales un ring clasic, precum Formula 1, ci au decis să privească în viitorul automobilismului, care se îndreaptă spre electrificarea generală a industriei auto.
De altfel, Jaguar a anunțat că principalul motiv pentru care a ales Formula E este că acest campionat le oferă un mediu ideal pentru a dezvolta tehnologiile de propulsie electrică pe care apoi le va implementa și în modelele sale de stradă.

Nick Roger, directorul departamentului de proiectare al grupului Jaguar Land Rover explică aceast[ decizie: “Sunt mândru să anunț revenirea Jaguar în competițiile cu motor prin participarea în inovativul campionat Formula E. În mod absolut, mașinile electrice vor juca un rol în portofoliul viitor al Jaguar Land Rover, iar Formula E ne va da oportunitate unică pentru a dezvolta tehnologiile de electrificare. Campionatul ne va facilita proiectarea și testarea tehnologiilor avansate în condiții extreme de performanță. Cred că pe parcursul următorilor cinci ani vom vedea mai multe schimbări în lumea automobilistică decât am văzut în ultimele trei decenii. Viitorul înseamnă să fii mai conectat mai sustenabil; electrificarea și tehnologie de reducere a greutății devin mai importante ca oricând în timp ce urbanizarea continua să crească. Formula E a recunoscut aceste trenduri și a reacționat la ele, iar abordarea inovatoare și incitantă pe care o oferă acest campionat se potrivește perfect cu marca noastră.”

Jaguar se va înscrie în campionatul constructorilor din cadrul Formula E și va avea propria echipă. Partenerul său tehnic va fi Williams Advanced Engineering, cu care are o colaborare de durată. Jaguar a lucrat împreună cu Williams pentru proiectarea conceptului de mașină supersport de tip plug-in hybrid C-X75.

Încă nu au fost anunțati piloții echipei Jaguar pentru Formula E.

Jaguar Formula E

Jaguar Formula E

Jaguar Formula E

Citeste si...

Officine Panerai Blue Dial: Cadrane inspirate din albastrul oceanelor
Duelul celor mai rapide modele break de clasă business

Lasa un comentariu:

Comentarii