Advertisement
Lifestyle, STIRI — martie 30, 2016 at 4:58 pm

Jacob & Co. Twin Turbo – Balet mecanic cu două module tourbillon tri-axiale

by

Jacob & Co. Twin Turbo este unul dintre cele mai elaborate ceasuri inspirate de lumea auto și prezentate la Baselworld în 2016.

20160321162907

Anul acesta se împlinesc 3 decenii de la fondarea Jacob & Co. în New York. Această marcă și-a câștigat locul în elita orologeriei prin creații care includ unele cele mai elaborate complicații mecanice. Iar cu ocazia expoziției Baselworld (23-30 martie 2016), Jacob & Co. a prezentat fascinantul ceas denumit Twin Turbo. Este o piesă de excepție, inspirată din lumea automobilistică și încorporează atât două tourbilloane tri-axiale, cât și complicația de minute repeater.

Tourbillon-ul tri-axial este una dintre cele mai complicate creații mecanice din domeniul haute horlogerie. Rolul său este de a compensa efectele gravitației asupra preciziei ceasului. Este vorba despre o cușcă în interiorul căreia se află balansierul și eșapamentul și care se rotește în mod normal în jurul unui ax. Dar există și tourbillon care nu se rotește în jurul unui singur ax, ci chiar 3, cum este cazul ceasului Jacob & Co. Twin Turbo. Aceste rotații ajută la compensarea erorilor cauzate de graviția Pământului, în special când ceasul este în poziție verticală. Cele două unități tourbillon tri-axial ale lui Jacob & Co. Twin Turbo au cicluri de rotire de 40 de secunde pe primul ax, respectiv de 3 minute și de 8 minute pe celelalte două. Totodată, Jacob & Co. a montat și un sistem care sincronizează cele două tourbilloane, astfel că acestea se rotesc simetric și la aceeași viteză.

De asemenea, Jacob & Co. Twin Turbo are și complicația de minute repeater, adică sună acționând un sistem cu gong pentru a indica ora, minutele. Minute repeater-ul poate fi reglat să sune o dată la 10 minute.

Calibrul mecanic cu întoarcere manuală este compus din nu mai puțin de 572 de piese, funcționează la o frecvență de 21.600 vph și oferă o rezervă de putere de 72 de ore.

jco_twinturbo-1

Acest ceas este și o demonstrație de rafinament în privința manufacturii. Carcasa are 63 de componente și este produsă din titan de gradul 5 și fibră de carbon. Cadranul este din safir fumuriu, iar acele care indică ora și minutul au stratul superior din Super Luminova, material care luminează în întuneric. Jacob & Co. invocă drept sursă de inspirație designul din industria automobilistică. Trimiterile către lumea auto sunt designul sportiv, cadranul transparent prin care se poate vedea „motorul” ceasului, precum și gradajele dispuse pe fundalul roșu de pe marginile cadranului.

Au fost necesari 2 ani de proiectare și 3.300 de ore de muncă pentru realizarea ceasului Jacon & Co. Twin Turbo. Iar în total vor fi produse doar 18 exemplare, ceea ce îl face cu adevărat un ceas de colecție.

JCo_TwinTurbo_Closup_01

Citeste si...

VIDEO: Ferrari 250 GTO - Prețul celei mai scumpe mașini din lume urcă la 55 de milioane de dolari
SEAT s-a bucurat de vânzări record în 2016, impulsionate de SUV-ul Ateca

Lasa un comentariu:

Comentarii