Advertisement
STIRI — februarie 5, 2016 at 2:08 pm

În 9 februarie demarează ecranizarea Grand Racing Legends

by

Din 9 februarie rulează la Grand Cinema Entertainment proiecția Grand Racing Legends, care prezintă povestea piloților Marin Dumitrescu și Alex Zanardi.

Grand Racing Legends

Este un privilegiu rar să afli istoria chiar de la cei care au scris-o, sau să o observi îndeaproape în timp ce se scrie sub privirea ta. De aceea vă recomandăm să nu ratați ecranizarea Grand Racing Legends a două documentare fascinante despre doi eroi ai automobilismului, Marin Dumitrescu și Alessandro Zanardi.

Primul documentar este “Cursa vieții mele”, povestea pilotului român Marin Dumitrescu, unul dintre cei mai de succes și mai influenți maeștrii ai volanului pe care i-a avut vreodată țara noastră. Are în palmares peste 30 de titluri de campion și a fost un inovator care a găsit metode inedite de a crește performanțele unor mașini de legendă precum BMW 328. Cariera sa a început după al Doilea Război Mondial, a continuat și pe parcursul comunismului și a influențat cariera unor campioni precum Ştefan Vasile, Titi Aur, Claudiu David. Marin Dumitrescu a împlinit vârsta de 97 de ani, dar este în continuare o sursă de inspirație, un rezervor de pasiune  și un orator absolut fascinant care spune cu haz, fără perdea și cu mesaje ce rămân întipărite în conștiința oricărui fan al automobilismului. Este “Bunicul” care ne spune cu lux de amănunt istoria automobilismului românesc și fără să se pună în centrul poveștii pe el, ci amintindu-ne de restul campionilor nostrii. Iar acum avem norocul să vizionăm povestea spusă de el datorită efortului depus de Eduard Baban și Cătălin Oprea, producătorii care au lucrat timp de 5 ani pentru a realiza aceast documentar cu valoare istorică. “Cursa vieții mele” a fost difuzată pentru prima oară în luna ianuarie, chiar de ziua lui Marin Dumitrescu, în cadrul unui eveniment dedicat presei, iar din 9 februarie publicul larg poate viziona documentarul la Grand Cinema Entertainment din Băneasa Shopping City, alături de proiecția “No Limits”, care spune povestea uimitoare a lui Alessandro Zanardi.

Pilotul născut în Italia a avut o carieră impresionantă, care a inclus titlul de campion IndyCar și participarea în Formula 1. Dar în 2001 a suferit un accident în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare. Dar Zanardi a transformat acest impas într-un nou început. În 2003 a revenit la volanul monoposturilor, iar din 2004 a participat în Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC) unde, până în 2009 a obţinut 4 victorii şi multe alte clasări în puncte. Apoi a câștigat numeroase medalii în discipline de sport paralimpic, cum ar fi cele două medalii de aur şi un de argint la Olimpiada de la Londra din 2012.

Documentarul “No Limits” ne prezintă culisele participării lui Zanardi la cursa de 24h de ore de la Spa din 2015, ca pilot al echipei BMW. A fost prima participare într-o cursă de 24de ore a unui pilot cu handicap sever într-o echipă la cel mai înalt nivel, iar documentarul ne arată voința de fier a acestui mare campion.

Proiectul Grand Racing Legends, care reunește documentarele “Cursa vieții mele” și “No Limits” a pregătit de Grand Cinema Entertainment, Băneasa Shopping City şi BMW Group România. Ecranizarea pentru public va demara cu proiecţia programtă în 9 februarie. Biletele pot fi rezervate pe site-ul Grand Entertainment: http://grandentertainment.ro/grand-cinema-more/show/grand-racing-legends

Citeste si...

Bentley Continental GT Speed își salută strămoșul
Aston Martin x Hogan – Sneaker inspirat de GT-urile britanice

Lasa un comentariu:

Comentarii