Advertisement
STIRI — ianuarie 8, 2018 at 2:13 pm

Hyundai Mobis prezintă primul airbag de plafon din industria auto

by

Hyundai Mobis este un furnizor de componente înființat în 1977. Are sediul în Seul, Coreea de Sud, iar din 2002 produce airbag-uri. Acum introduce în premieră pentru industria automobilistică airbag-ul conceput pentru plafonul panoramic.

csm_01_sunroof_airbag_d2b1c9d7e1

Plafonul panoramic oferă un sentiment de spațiu și face mai plăcute pentru pasageri deplasările cu autoturismul. Însă, în cazul unui accident în care mașina se răstoarnă, pasagerii pot fi pur și simplu aruncați în afara mașinii, nefiind protejați de un plafon metalic nevitrat. În acest caz, airbag-ul de plafon produs de Hyundai Mobis oferă protecția necesară. Atunci când senzorii mașinii detectează răsturnarea iminentă, airbag-ul este declanțat în doar 0,08 secunde. Acest airbag este umflat cu gaz și acoperă întreaga suprafață a plafonului panoramic vitrat. Proiectarea acestui tip de airbag a fost gândită astfel ca el să se umfle între suprafața vitrată și capul pasagerilor, atunci când plafonul este închis.
Hyundai Mobis a efectuat teste de răsturnare și a înscris pe numele său nu mai puțin de 11 patente pentru această tehnologie, câștigând astfel un avantaj serios în fața companiilor rivale care vor dezvolta la rândul lor airbag-uri pentru plafon.

csm_02_sunroof_airbag_5b2e9164f1

Citeste si...

Mercedes-Benz Clasa E va fi Mașina Oficială a TIFF din acest an
VIDEO: Noul Rolls-Royce Phantom debutează în România la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşt...

Lasa un comentariu:

Comentarii