Advertisement
Lifestyle, STIRI — ianuarie 22, 2016 at 3:28 pm

Hublot MP-05 LaFerrari Sapphire – Tribut sculptat în safir

by

Hublot MP-05 LaFerrari Sapphire este noua versiune celui mai fascinant ceas pe care orologierul elvețian îl dedică supersportivei italiene.

905.JX.0001.RT-PB-HR-B
Hublot are o colecție impresionantă de ceasuri dedicate mărcii Ferrari. Ambele companii sunt recunoscute pentru manufactura excepțională și pentru creațiile mecanice ultraperformante, astfel că parteneriatul de imagine este unul cât se poate de natural.
În 2013 Hublot a prezentat un adevărat omagiu mecanic pentru modelul LaFerrari, denumit MP-05 LaFerrari. Acest ceas a fost proiectat de maeștrii Hublot împreună cu designerul mărcii Ferrari, Flavio Manzoni. De atunci au existat câteva versiuni diferențiate în principal prin materialele din care au fost construite carcasele.
Hublot dezvăluie acum modelul Hublot MP-05 LaFerrari Sapphire.

Hublot MP-05 LaFerrari Sapphire
Aceasta este o ediție limitată la doar 20 de exemplare, care are carcasa realizată din safir, un material foarte greu de prelucrat și care necesită tehnologii avansate pentru a fi decupat și modelat.
Carcasa este compusă din 7 componente, fiecare tăiat din câte un bloc de safir. Au fost necesare 18 luni de proiectare și 600 de ore de muncă minuțioasă pentru decuparea bucăților de safir. Dar rezultatul este unul cativant, deoarece carcasa transparentă de safir, ne permite să admirăm mica uzină mecanică, sau altfel zis inima acestui ceas.
Calibrul complex cu tourbillon are nu mai puțin de 637 de subansamble și oferă o rezervă de putere de 50 de zile, ceea ce este performanță fabuloasă pentru un ceas mecanic. Pentru a fi în ton cu implicarea tradițională a mărcii Ferrari în motorsport, Hublot a creat inclusiv o mică bormașină cu care se întoarce mecanismul ceasului când rezerva de putere s-a consumat. Aceasta este o miniatură a bormașinii pe care mecanicii Ferrari o folosesc când schimbă roțile monoposturilor de Formula 1.

Hublot MP-05 LaFerrari Sapphire

Citeste si...

A doua generație Volkswagen Passat Alltrack ajunge la Geneva
Jaguar XF AWD – Atac calculat, cu toate ghiarele (VIDEO)

Lasa un comentariu:

Comentarii