Advertisement
STIRI — octombrie 3, 2016 at 9:49 am

Goodyear a creat anvelopele Urban Crossover special pentru conceptul Lexus UX

by

Conceptul UX care prefigurează un SUV compact în gama Lexus a etalat anvelope cu tehnologii inteligente dezvoltate de Goodyear.

Lexus a prezentat la Salonul Auto de la Paris conceptul de SUV/crossover UX, pentru care a cerut producătorului de anvelope Goodyear să dezvolte un set de anvelope speciale. Astfel, Goodyear a creat anvelopele concept Urban Crossover, care integrează o multitudine de tehnologii precum cea de canelare cu laser, sau tehnologia chip-in-tire care comunică informații către sistemele de control dinamic ale mașinii.

Goodyear Lexus Paris 2016

Iată cum descrie Goodyear tehnologiile încorporate de anvelopele concept Urban Crossover:

Secțiunile peretelui lateral, integrate în roată, conferă anvelopei aspectul său de crossover urban, în timp ce profilul benzii de rulare dă anvelopei un aer dinamic. Designul anvelopei este creat folosind tehnologia de canelare cu laser hi-tech de la Goodyear.
Anvelopa incorporează caracteristici de ultimă generație printre care se numără și tehnologia Sound Comfort de la Goodyear, care folosește un element deschis de spumă poliuretanică atașat de suprafața din interior a anvelopei. Această tehnologie reduce nivelul de rezonanță a sunetului care este generat în cavitatea anvelopei în timpul rulării, făcând astfel posibil ca în interiorul mașinii să fie extrem de liniște.
Cu acest concept, Goodyear a combinat tehnologia sa Sound Comfort cu tehnologia chip-in-tire, prezentată pentru prima dată la Geneva în 2014. Chip-ul trimite informații vitale mașinii prin computerul de bord, sporind stabilitatea și performanța mașinii în timpul virării și frânării. Acest sistem transmite către computerul mașinii informații despre presiunea în anvelopă, despre temperatură și detalii de identificare a anvelopei, care este astfel capabil să restabilească automat algoritmii de control lateral și longitudinal al mașinii, livrând o performanță excelentă a condusului.
Mai mult, noua anvelopă concept este echipată cu tehnologia RunOnFlat de la Goodyear, care incorporează pereți laterali ranforsați care pot să care adecvat greutatea mașinii pe o distanță de 80 km după ce anvelopa a fost înțepată și a suferit o pierdere completă a presiunii.

Citeste si...

Nu e glumă de 1 aprilie, Tesla Model 3 costă 35.000 de dolari și are autonomie de 346 km
Ferrari SP38 – Un unicat care aduce elogiu iconicului F40

Lasa un comentariu:

Comentarii