Advertisement
STIRI — august 22, 2017 at 2:32 pm

Fundația Ion Țiriac și partenerii patinoarului Telekom Arena crează anul acesta 6 echipe de hochei pentru juniori

by

Fundația Ion Țiriac și reprezentanții patinoarului Telekom Arena au prezentat primele două echipe de hochei juniori selectate pentru pregătire de specialitate. Este anunțată crearea a 6 echipe până la finalul lui 2017, iar Simona Halep este unul dintre partenrii care dorește să susțină o echipă, conform declarațiilor oferite de domnul Ion Țiriac.

patinaorul Telekom Arena - Ion Tiriac, echipa Dedeman

Fundația Ion Țiriac a creat patinoarul Telekom Arena cu scopul de a susține practicarea sporturilor pe gheață, în deosebi de tineri și copii. Iar acum roadele se văd după doar primul semestru trecut de la deschiderea patinoarului, care a avut loc în decembrie 2016. După acest interval în care copii au beneficiat și de acces gratuit și de cursuri gratuite de patinaj și hochei (pentru copii între 5 și 8 ani), au fost create două echipe de hochei pe gheață pentru juniori.

Echipele grupează împreună circa 50 de copii și sunt susținute de Telekom și Dedeman, doi dintre partenerii patinoarului Telekom Arena. Echipa Telekom este compusă din juniori cu vârste între 7 și 9 ani, iar echipa Dedeman este formată din copii de 3 – 6 ani. Lăudabil este inclusiv că echipele sunt mixte, în sensul că o treime dintre membri sunt fete și două treimi băieți. Copii au fost selectați în timpul cursurilor gratuite din susținute la patinoarul Telekom Arena în prima jumătate a anului 2017, iar selecționarea lor a fost făcută pe baza aptitudinilor de care au dat dovadă.

Patinoarul Telekom Arena, precum și susținerea tinerilor pasionați de sporturile pe gheață, sunt proiecte de suflet ale domnului Ion Țiriac. Cu ocazia prezentării echipelor de junior în data de 18 august 2017, dânsul a descris adevărata amploare, investiție și perspectivă a acestor demersuri:
„Astăzi prezentăm echipele de hochei juniori susținute de către Telekom și Dedeman. Suntem în curs de formare și vom propune și către ceilalți parteneri ai patinoarului, Skoda și Allianz, echipe de juniori. Din rațiuni pe care nu le-am înțeles, Simona Halep vrea și ea propria echipă de hochei.
Echipamentele de joc pentru o astfel de grupare nu costă mai mult de 10.000 de euro. Imaginați-vă ce
s-ar putea face dacă autoritățile s-ar implica în treaba aceasta. Deocamdată, am cumpărat tot noi un autocar pentru a duce copiii de la Otopeni la București și retur. Pentru că altfel, nu dispun de transport public direct. Vă garantez că peste câțiva ani acestea vor fi echipele de hochei de juniori ale României”.

patinaorul Telekom Arena - echipe juniori Telekom si Dedeman antrenament

Așadar intențiile pentru obținerea și cultivarea performanței sunt cât se poate de serioase. De altfel, cele două echipe beneficiază de antrenamente gratuite cu nume relevante ale hocheiului românesc – maeștri ai sportului și maești emeriţi ai sportului – și de echipamente de specialitate ce le asigură formarea la un standard înalt de calitate.

Proiectul nu se va rezuma la acest stadiu, după cum se subliniază în comunicatul de presă al Fundației Ion Țiriac: „Succesul cursurilor de inițiere s-a răspândit rapid, iar în luna mai Fundația Ion Țiriac a organizat la patinoarul Telekom Arena o acțiune punctuală de selecție a celor mici cu înclinație pentru sporturile pe gheață, în urma căreia au fost formate alte două potențiale echipe de hochei de juniori. La această selecție s-au prezentat peste 150 de copii interesați să descopere tainele patinajului. Noile grupe își vor începe activitatea de pregătire odată cu reluarea programului școlar, în septembrie.”

patinaorul Telekom Arena - Ion Tiriac, Ilie Nastase

De asemenea, este anunțată încă o selecție în actombrie 2017, pentru echipele cu numerele 5 și 6. Sunt invitați să se înscrie la selecții copii de cel mult 9 ani, indiferent de experiența pe care o au în practicarea sporturilor pe gheață.

Fundația Ion Țiriac va facilita și accesul la Patinoarul Telekom Arena, punând la dispoziția publicului larg un autocar dedicat. Acesta va face zilnic curse între zona de nord a Bucureștiului – Telekom Arena (Otopeni) și retur. Autocarul are o capacitate de 52 de locuri pe scaune, dispune de un branding sugestiv și circulă conform programului de mai jos:

program autocar

Telekom Arena este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei.

Detalii suplimentare despre patinoar pot fi accesate la adresa http://www.fundatiaiontiriac.ro/proiecte/patinoarul-telekom-arena/ sau pe pagina de facebook.

Citeste si...

Range Rover Velar: punct ochit, punct lovit
Mercedes-Benz Clasa E va fi Mașina Oficială a TIFF din acest an

Lasa un comentariu:

Comentarii