Advertisement
STIRI — februarie 19, 2016 at 5:33 pm

Ford oferă o suspensie inteligentă care nu lasă roțile să cadă în gropi

by

Ford a creat suspensia care practic nu lasă roata să cadă prea mult în gropile din carosabil. Momentant oferă tehnologia pentru piața americană.

ford groapa

Din această vară Ford lansează în SUA modelul Fusion V6 Sport, fratele geamăn al lui Ford Mondeo din Europa, dotat cu un sistem care face suspensiile capabile să se autoregleze pentru a reduce șocul intrării într-o groapă.

12 senzori citesc minuțios șoseaua și reglează răspunsul amortizoarelor la fiecare 2 milisecunde, în funcție de suprafața pe care se rulează. Când senzorii depistează marginea unei gropi întăresc amortizoarele la maximum, pentru ca roata să cadă cât mai puțin în groapă. Pentru că roata nu cade prea mult, șocul loviri celeilalte margini a gropii este diminuat. Suspensia punții spate folosește reacția roților frontale ca o averizare care îi oferă timp să se ajusteze înainte de a ajunge la groapă.

Jason Michene, expertul Ford în proiectarea amortizoarelor, spune că deși testele și reglajele pentru acest sistem au fost dure și că fiecare sesiune a însemnat ore lungi de muncă neplăcută, rezultatul este unul care merită pe deplin.

Ford nu a comunicat dacă sau când va face disponibil acest tip de suspensii și pentru modelele vândute în alte țări. A început cu SUA, unde anual gropile sunt vinovate pentru defecțiuni ale mașinilor estimate la 3 miliarde de dolari. Dar este greu de crezut că nu va exista cerere suficientă, având în vedere că tratează o problemă întâlnită mai mult sau mai puțin oriunde în lume.

Citeste si...

Pagani Huayra BC – Cea mai rapidă Huayra este dedicată primului client Pagani
Land Rover Discovery Sport are o aplicație care găsește portofelul, cheile sau orice bagaj

Lasa un comentariu:

Comentarii