Advertisement
RETRO, STIRI — noiembrie 17, 2014 at 4:31 pm

Ford Mustang Shelby GT350 – renașterea

by

Ford Mustang Shelby GT350Introdus pentru prima dată în anul 1965, Ford Mustang Shelby GT350 reprezintă tot ce este mai bun la muscle car-ul american. Putere, dinamică și design cu totul special. De dată această, noul Shelby GT350 reprezintă și cel mai puternic motor normal aspirat produs de vreodată de Ford. În plus, reprezentanții Ford susțin că va fi și cel mai „dinamic” Mustang construit vreodată de către cel mai de succes producător american.

Cu un V8 de 5,2 litri sub capotă, noul Ford Mustang Shelby GT350 promite să ofere cea mai completă experiență de condus și un comportament dinamic unic, atât de drumurile virajate de munte, cât și pe circuit. Pentru a reuși acest lucru, noul Shelby GT350 se bazează în primul rând pe ce are sub capotă. Și anume, un V8, de 5,2 litri, normal aspirat, care produce nu mai puțin de 500 de cai-putere și un moment motor de peste 540 Nm. Pentru a reuși totuși să pună toată această putere pe asfalt, noul Ford Mustang Shelby GT350 vine la pachet cu un diferențial Torsen cu alunecare limitată, tocmai pentru a îmbunătăți tracțiunea în viraje, dar și aderența în cazul unei “linițe” iscate accidental la semafor.

Întru-cât vorbim totuși despre un model pe care Ford îl vrea la bătaie cu “exoticele” europene când vine vorba de comportament dinamic, noul Ford Mustang Shelby GT350 are o rigiditate structurală cu 28% mai ridicată decât cea a generației precedente. În același timp, amortizoarele MagneRide sunt “umplute” cu un fluid ce coține particule de fier, astfel că de fiecare dată când un impuls electric este trimis prin amortizoare, duritatea acestora se reglează automat, iar efectuarea unei astfel de modificări durează doua 10 milisecunde.

Primul Ford Mustang Shelby GT350 a fost lansat în anul 1965. Noua generația va fi disponibilă în anul 2015.

Primul Ford Mustang Shelby GT350 a fost lansat în anul 1965. Noua generația va fi disponibilă în anul 2015.

Mai mult, Brembo echipează noul Shelby GT350 cu discurie de frână cu șase pistonașe și cu diametrul de 394 de milimetri pentru puntea față și de 380 de milimetri pentru puntea spate. Transmisia este una manuală, cu șase rapoarte, iar Michelin Pilot Super Sport sunt anvelope ce vor fi torturate.

La capitolul design, noul GT350 iese în evidență în comparație cu un Mustang obișnuit printr-o agresivitate ieșită din comun. Oricum, în momentul de față avem la dispoziție doar aceste randari, așa că mai multe detalii despre aspect vom avea în momentul în care mașina va fi prezentată oficial.

Citeste si...

Odată cu aniversarea centenarului, Mitsubishi Motors ne reamintește despre victoriile sale în Raliul...
Ferrari SP38 – Un unicat care aduce elogiu iconicului F40

Lasa un comentariu:

Comentarii