Advertisement
STIRI — octombrie 23, 2017 at 11:23 am

Ford EcoSport – Construit în România, pentru 4 continente

by

Uzina Ford din Craiova a început producția SUV-ului EcoSport, care va fi comercializat în 56 de țări, de pe 4 continente.

FORD_2017_EcoSport_08

În data de 12 octombrie, primul exemplar al SUV-ului EcoSport care a ieșit de pe linia de asamblare a uzinei Ford din Craiova a fost întâmpinat de Președintele Klaus Iohannis și Primul Ministru Mihai Tudose, care s-au alăturat angajaților fabricii într-o ceremonie specială. Ford EcoSport se înscrie în rândul SUV-urilor de clasă B, segmentul care înregistrează cea mai mare creștere din ultimii ani în Europa. Pentru țara noastră este o decizie foarte benefică. Producția noului EcoSport generează 1.700 de locuri de muncă noi la Craiova, unde numărul angajaților va ajunge astfel la 3.900 până la finalul anului. John Oldham, președintele Ford România, a declarat cu ocazia lansării producției noului EcoSport că între 25 și 30% din componentele acestui model sunt produse în România.
Așteptările sunt mari, lucru dovedit și de modernizarea substanțială prin care a trecut modelul, precum și prin faptul că Ford a investit aproape 200 de milioane de euro pentru producerea lui EcoSport la Craiova. Astfel, investiția totală pe care Ford a realizat-o la Craiova începând cu anul 2008 depășește 1 miliard de euro.

lansare EcoSport 3
Oficialii Ford preconizează că volumul de producție pentru EcoSport îl va depăși substanțial pe cel reușit cu monovolumul B-Max la Craiova. „Ford a vândut 150.000 de exemplare ale SUV-ului subcompact EcoSport în Europa din 2014, momentul în care acest model a fost introdus în Europa, iar vânzările au crescut anul trecut cu 40%”, spune Steven Armstrong, vicepreședinte al grupului și președinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa.
Ford EcoSport a primit tehnologii avansate, însoțite de o elevare a rafinamentului și posibilităților de personalizare (12 culori pentru caroserie, configurații în 2 culori, versiunea sport ST-Line). Versatilitatea noului model este subliniată de opțiunea sistemului de tracțiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care distribuie cuplul în raport 50/50 între punți în mai puțin de 20 de milisecunde, adică de 20 de ori mai rapid decât timpul de care are nevoie un om să clipească. Aceasta este disponibilă împreună cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri (125 CP, 300 Nm, consum mixt 4,5 l/100 km, 119 g CO2/km), cuplat la o cutie manuală cu șase trepte. Vor mai fi oferite propulsia 1.5 TDCi de 100 CP, precum și motorul EcoBoost de 1 litru, pe benzină, în variante de 140, 125 și 100 CP. Motorul 1.0 EcoBoost produs la Craiova este câștigător al titlului Motorul Internațional al Anului timp de patru ani consecutivi.
Sistemul infotainment SYNC 3, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, este oferit cu ecrane tactile de 6,5 inch sau de 8 inch, acesta din urmă recunoscând gesturile pinch și swipe utilizate și la smartphone. Este disponibil și un ecran color de 4,2 inch, care oferă conectivitate Bluetooth și două porturi USB. Sistemul audio B&O PLAY cu 10 difuzoare și mod Surround Sound poate completa lista de dotări.

FORD_2017_EcoSport_20
În materie de siguranță și sisteme de asistare a condusului, cruise control-ul cu limitator de viteză ajustabil, avertizarea pentru vehiculele din unghiul mort și camera video pentru marșarier fac parte din lista de opționale. Nu lipsește un sistem de control al stabilității care ajustează cuplul dezvoltat de motor și forțele de frânare.
Noul Ford EcoSport este propus în România cu o ofertă specială de prelansare, . Aflați toate detaliile despre aceasta accesând site-ul ford.ro.

Citeste si...

VIDEO: Rolls-Royce VISION NEXT 100 ne conduce către viitorul luxului cu un șofer virtual
VIDEO: Porsche 919 Hybrid Evo a stabilit noul record pe Nurburgring Nordschleife

Lasa un comentariu:

Comentarii