Advertisement
STIRI — mai 29, 2018 at 12:43 pm

Ford confirmă că va produce un al doilea automobil la Craiova

by

Ford a anunțat că va investi până la 200 de milioane de euro pentru pregătirea fabricii din România în scopul producerii unui al doilea model pe lângă SUV-ul EcoSport.

Foto Ford Craiova 2

La Craiova este construit și premiatul motor 1.0 EcoBoost, iar creșterea capacității de producție va genera circa 1.500 de noi locuri de muncă. Aceștia vor fi operatori de bază și calificați, pentru al treilea schimb. Astfel, numărul angajaților fabricii va ajunge la 5.900, conform constructorului.

Ford mai amintește că Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătățiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboți fiind instalați pentru a spori eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

„Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova”, spune Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității”.

Ford încă nu a specificat care va fi al doilea model pe care intenționează să-l producă în România. Și nu a oferit informații nici despre momentul începerii producției. Dar confirmarea fermă asigură o perspectivă pozitivă pentru uzina din Bănie.

În același comunicat de presă, Ford subliniază și motivează încă o data importanța dezvoltării infrastrucurii, sarcină care revine Guvernului: “Iminenta creștere a numărului de vehicule produse de Ford la Craiova subliniază și mai mult importanța concretizării proiectelor de infrastructură. Investiția în viitorul Craiovei este un semn al încrederii pe care Ford o are în angajamentele asumate de Guvernul roman de a oferi îmbunătățiri cheie la nivelul infrastructurii și ameliorări ale structurii logistice, acestea fiind imperios necesare pentru menținerea competitivității globale a operațiunilor de producție Ford Craiova. Orice întârziere ar restricționa semnificativ eforturile pe care Ford și furnizorii săi le fac pentru a transporta volumul din ce în ce mai ridicat de vehicule și subansamble.” Aceste mențiuni sunt cât se poate de pertinente, având în vedere că după infuzia celor 200 de milioane de euro, investiția totală făcută de Ford la Craiova va ajunge la 1,5 miliarde de euro.

Citeste si...

Porsche vrea o gamă cu propulsii hibride dar respinge frenezia mașinilor autonome
VIDEO: Porsche 919 Hybrid Evo a stabilit noul record pe Nurburgring Nordschleife

Lasa un comentariu:

Comentarii