Advertisement
STIRI — noiembrie 18, 2015 at 5:07 pm

Fiat 124 Spider sau Mazda MX-5 tradusă în italiană

by

Fiat 124 Spider a fost prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto din Los Angeles.

Chiar înainte de lansarea noii generații Mazda MX-5 se știa că aceasta își va dona platforma mărcii Fiat, pentru reeditarea conceptului de spider, care are un rol clasic în istoria automobilismului italian. De altfel, Fiat a împrumutat numele noului cabriolet cu două locuri de la modelul 124 Spider lansat în 1956 la Salonul Auto de la Torino.

Din cele aproape 200.000 de modele Spider comercializate până la încheierea producției în 1985, 170.000 au fost achiziționate de clienții din SUA. Așasar, nu este de mirare că Fiat a ales să dezvăluie noul 124 Spider în Los Angeles.

151118_Fiat_124-Spider_01

La debut, roadster-ul cu tracțiune spate va fi animat de motorul 1.4 MultiAir Turbo cu patru cilindri dispuși în linie, strunit printr-o cutie de viteze manuală. Varianta mai picantă, de 160 CP, va fi disponibilă cel puțin pentru început doar clientelei americane. Pentru țările din regiunea EMEA propulsorul cu capacitate de 1.368 cmc dezvoltă 140 CP și un cuplu maxim de 240 Nm, ceea ce îl plasează între cele două motorizări oferite de sora sa japoneză. MX-5 are propulsoare de 1,5 litri și 131 CP, respectiv 2 litri și 160 CP. Natural, gândul ne zboară către o potențială versiune Abarth care va aduce un surplus de putere și în Europa. În orice caz, premisele pentru un caracter sportiv sunt asigurate de platforma tehnică a Mazdei MX-5, care a dovedit deja abilitățile sale dinamice.

Dacă MX-5 mizează pe un look modern, Fiat 124 Spider are elemente moderne, precum LED-urile încorporate în faruri și stopuri, însă aspectul său general este unul mai nostalgic. Acest lucru este evidențiat de varianta Lusso, care se distinge prin aspectul mai retro accentuat cu detalii precum cadrul parbrizului și arcele de siguranță vopsite în argintiu, asortate cu două ieșirile cromate ale eșapamentului. Totodată, jantele standard au diametru de 17 inci în cazul versiunii Lusso, spre deosebire de modelul de bază care are jante de 16 inci.

Interiorul este preluat la rândul său de la MX-5. Mai importante sunt echipările oferite. Printre acestea se află un ecran multifuncțional tactil de 7 inci, un sistem audio Bose cu 9 boxe (montate inclusiv în tetiere).

Debutul pe piață este programat pentru vara anului 2016. Iar pentru a marca acest moment, Fiat va produce o ediție aniversară limitată la 124 de exemplare. Aceste modele vor fi vopsite în culoarea Rosso Passione, vor purta o emblemă aniversară numerotată și vor avea tapițerie de piele neagră.

Citeste si...

Volvo V40 – Un facelift bazat pe conexiune prin design, tehnologie și conștiință eco
VIDEO: Porsche Panamera Sport Turismo – Mai mult spațiu pentru sport

Lasa un comentariu:

Comentarii