Advertisement
STIRI — mai 29, 2018 at 1:52 pm

Ferrari SP38 – Un unicat care aduce elogiu iconicului F40

by

Uneori, Ferrari-ul visurilor tale nu este unul dintre modele aflate în producție sau construite în trecut. Poate vrei ceva cu adevărat unic. Pentru asta există programul Ferrari One-Off, care transformă în realitate viziunea celor mai pretențioși clienți ai mărcii italiane. Astfel a luat viață și modelul unicat Ferrari SP38.

SP38_0236

Acesta este de fapt un model 488 GTB amplu restilizat. Partea din spate evocă designul iconicului Ferrari F40, mărturie fiind fantele de aer ce țin locul lunetei, dar mai ales eleronul unit cu aripile laterale. Prizele de aer laterale ale lui 488 GTB sunt acum ascunse sub cupole sculptate din aluminiu. La partea frontală se remarcă în deosebi farurile complet noi și faptul că luminile de zic au fost mutate în spoiler, aducând astfel aminte de clasicul Ferrari 308 GTB.

Proprietarul rămas anonim a primit mașina în cadrul unei ceremonii speciale, urmată de o “plimbare”mult-așteptată pe circuitul de la Fiorano. Prezentarea publică a lui Ferrari SP38 a fost apoi găzduită la Concursul de Eleganță Villa d’Este între 25 și 27 mai 2018. La această ocazie mașina a fost însoțită de fișa tehnică a modelului 488 GTB, confirmând că a păstrat aceleași performanțe amețitoare. Mai exact, sprintul 0-100 km/h durează 3 secunde, iar pentru demarajul 0-200 km/h este nevoie de numai 8,3 secunde. De asemenea, viteza de top este de peste 330 km/h. Toate acestea sunt posibile datorită propulsorului V8 turbo de 3.902 cmc, care livrează 670 CP și 760 Nm.

Citeste si...

Volkswagen Atlas – Un SUV mare, pe placul clienților din SUA, Rusia și Orientul Mijlociu
VIDEO: Opel Crossland X – Un aventurier urban cu stil și inteligență

Lasa un comentariu:

Comentarii