Advertisement
STIRI — august 23, 2017 at 3:45 pm

Ferrari Portofino – Pasiune picată din senin

by

Ferrari Portofino preia ștafeta de la modelul California T și standardul de performanță.

54a04a33-68cc-4223-bafe-7e63aa8f7215

Ferrari știe că pasionaților o să li se aprindă călcâiele după orice nou model pe care îl lansează. De aceea, nu a făcut nici un fel de încălzire în prealabil, cu frânturi de informații și imagini abstracte, care să crească anticipația. Astfel, a dezvăluit deodată modelul Portofino, fix în mijlocul săptămânii, când nici un alt constructor nu părea să anunțe noutăți grandioase. Prima întâlnire cu publicul este programată la salonul auto de la Frankfurt, care va avea loc în a doua parte a lunii septembrie.
De ce Portofino? Pentru că acesta este numele unuia dintre cele mai frumoase și cochete orașe din Italia. Aflat la malul Mediteranei, acest mic orășel este o destinație adorată de cei care doresc o experiență de lux într-un peisaj romantic și natural. Portofino pare locul perfect unde poate fi turnat un film despre o dragoste furtunoasă aprinsă deodată într-un pitoresc clasic italian. La fel este debutul lui Ferrari Portofino, care a apărut brusc în inimile noastre, pentru a ne stârni o pasiune neașteptată. În ton cu preluarea numelui Portofino și cu spiritul său incandescent, noul model Ferrari este dezvălui în culoarea specială Rosso Portofino.

18e8d486-a458-4075-a944-5b73b22b1b0f
Dar să virăm către informațiile despre performanțele care dau aură emblemei Ferrari.
Din start, marca din Maranello se mândrește cu faptul că Ferrari Portofino este cel mai puternic cabriolet care combină avantaje precum hard top retractabil, portbagaj încăpător și habitaclu suficient de spațios pentru a avea și două locuri în spate, fie ele pretabile doar pentru drumuri scurte. Sub capota noului GT se află o versiune evoluată a propulsorului V8 turbo nominalizat pentru premiul internațional Motorul Anului în 2016 și 2017. Față de versiunea de care dispunea California T, propulsorul lui Portofino beneficiază de tehnologii îmbunătățite, care au adus un plus de 40 CP. Astfel, motorul de 3.855 cmc dezvoltă 600 CP la 7.500 rpm și 760 Nm între 3.000 și 5.250 rpm. Aceste resurse fac posibil un sprint 0-100 km/h în 3,5 secunde și o viteză maximă de peste 320 km/h.
Ferrari subliniază că șasiul noului model este complet nou și că s-a reușit o scădere semnificativă a greutății față de California T. Ferrari Portofino a primit și a treia generație a diferențialului spate electronic (E-Diff3). De asemenea, sistemul de direcție este asistat electric, ceea ce a permis reducere raportului de demultiplicare cu 7 procente, pentru un răspuns și mai rapid. Și sistemul de amortizoare magnetoreologice a evoluat, primind arcuri duble, care sporesc confortul și reduc mișcările caroseriei.

Citeste si...

Jaguar XF AWD – Atac calculat, cu toate ghiarele (VIDEO)
Hublot MP-05 LaFerrari Sapphire – Tribut sculptat în safir

Lasa un comentariu:

Comentarii