Advertisement
STIRI — martie 4, 2016 at 4:27 pm

Dunlop Sport Maxx RT2 – O anvelopă de vară proiectată pentru performanță

by

Noua anvelopă de performanță ultra-înaltă Dunlop Sport Maxx RT2 a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

dunlop

Dunlop a lansat Sport Maxx RT2, o nouă generație  de anvelopă de vară care oferă performanțe ridicate în ceea ce privește aderența, frânarea și precizia direcției.

O dovadă a caracteristicilor sale de top este faptul că a fost aleasă de constructorul Radical pentru noul său modelul RXS Turbo, o mașină construită după specificații asemănătoare cu ale prototipurilor din cursa de 24 de ore de la Le Mans. Radical RXC Turbo este o mașină cu peste 500 de cai putere, gândită pentru a înregistra timpi record pe circuit, iar Dunlop Sport Maxx RT2 sunt anvelopele sale standard.

Dar, desigur, anvelopa Dunlop Sport Maxx RT2 este potrivită pentru o varietate de automobile, fiind disponibilă într-o gamă cuprinzătoare de dimensiuni.

tabel dunlop

Dunlop Sport Maxx RT2 oferă de o serie de avantaje prin felul în care este proiectată. Are o bandă de rulare cu rășină de pin pentru un maximum de aderență pe carosabil umed și uscat, blocuri masive pe umărul anvelopei pentru o aderență sporită în viraje,blocuri pentru frânare care au o eficiență mai mare în a reduce distanța de frânare în special de la viteze mari și un cordon de frânare ultra-extensibil, care oferă direcție precisă și furnizează feedback sporit din partea suprafeței de drum.

Astfel, rezultatele testului TÜV Süd Benchmark comandat de Dunlop au arătat că anvelopa Sport Maxx RT2 permite obținerea unui timp pe tur cu 1,3% mai bun, în condiții de pistă umedă, decât media celor patru competitoare de top și o manevrabilitate pe uscat cu 4,1% mai bună comparativ cu media celor patru competitoare principale. Dunlop subliniază totodată că anvelopa s-a arătat a fi mai bună cu 5,6% în testul în cerc pe carosabil umed. În plus, potrivit unui test DEKRA comandat de Dunlop, anvelopa Sport Maxx RT2 livrează o performanță a uzurii cu 34% mai bună pe majoritatea tipurilor de șasiu, comparativ cu media competitoarelor de top.

SportMaxx RT 2_3-4_HR.jpg

SportMaxx RT 2_3-4_HR.jpg

Citeste si...

SUV-ul Bentayga devine primul model diesel din istoria Bentley
VIDEO: Noul Audi A7 Sportback – Inteligent, dinamic, seducător

Lasa un comentariu:

Comentarii