Advertisement
STIRI — februarie 26, 2016 at 6:53 pm

DS E-Tense Concept – Sofisticare franceză în trup de GT electric

by

Cu DS E-Tense Concept, marca franceză își etalează puterea de seducție sub forma unui GT 100% electric.

DS E-Tense Concept

Marca DS a primit statut independent de la Citroen pentru a pune un accent puternic pe sofisticare și tehnologii avangardiste. E-Tense Concept este o dovadă foarte clară a acestei direcții. Conceptul care va fi prezentat public cu ocazia Salonului Auto de la Geneva are o propulsie 100% electrică demnă de reputația pe care DS și-o clădește în rândul echipelor din campionatul Formula E.

Motorul său electric produce 402 CP și 516 Nm, ceea ce face posibil un sprint 0-100 km/h în 4,5 secunde și oferă autonomie de 360 km în ciclu urban și 310 km în regim mixt. Comportamentul dinamic al mașinii este avantajat și de faptul că bateriile litiu-ion sunt amplasate sub șasiul monococ de carbon, ceea ce coboară centrul de greutate.

Cu asemenea specificații DS pare să testeze reacția publicului pentru un eventual model GT care i-ar servi drept vector de imagine în segmentul premium pe care îl țintește.

DS E-Tense Concept

Design și accesorii sofisticate

Una dintre ideile de design avangardist pe care le întâlnim la DS E-Tense Concept este renunțarea la geamul lunetei. Această soluție a mai fost adoptată în prealabil și de conceptul Divine DS. Practic, plafonul coboară până spre capătul din spate al mașinii. În locul lunetei a fost montată o cameră video. Semnalizatoarele din spate sunt incluse în părțile laterale ale plafonului, la fel ca în cazul legendarului DS din 1955.

DS E-Tense Concept ne prezintă și o versiune evoluată a farurilor DS LED Vision. Acestea au funcții de adaptare precum distribuirea pe un spectru la larg a luminii în condiții de ceață, ploaie sau ninsoare, precum și un mod de luminare pentru autostradă. Totodată, LED-urile se rotesc 180 de grade.

Referitor la habitaclu, constructorul francez spune că este o alchimie între flerul stilistic francez și materialele de înaltă calitate. Nu mai puțin de 800 de ore au dedicat tapițerii pentru procesul de proiectare, testare și producere a interiorului care se remarcă prin faptul că pielea care acoperă scaunele și bordul are modelul zalelor de brățările metalice ale ceasurilor.

Rafinamentul și aura sofisticată a lui DS E-Tense Concept au fost completate apelându-se la două mărci de lux din Franța. Moynat a creat un harnașament pentru casca de pilot. Acesta este manufacturat din piele de vițel și are design inspirat din curelele în formă de Y care prindeau roata de rezervă de portbagajul mașinilor clasice. La fel de interesant este că harnașamentul poate fi prins de scaunul șoferului, sau poate fi folosit pentru a transporta casca într-un mod stilat. Fiindcă este compus din două mânere și o desagă din piele, harnașamentul poate fi purtat ca o geantă.

DS E-Tense Concept este accesorizat și cu un ceas creat special de BRM Chronographers, care poate fi purtat la mână sau fixat de consola centrală. Totdată, habitaclul este echipat și cu un sistem audio cu difuzoare Focal Utopia.

Citeste si...

Bugatti Chiron: 1.500 CP, 467 km/h și preț de 2 milioane de euro
Longines Avigation Watch Type A-7 1935 - Un omagiu adus eroilor aviației

Lasa un comentariu:

Comentarii