Advertisement
STIRI — ianuarie 28, 2016 at 3:36 pm

DeLorean DMC-12, mașina din filmul “Înapoi în Viitor”, reintră în producție

by

DeLorean DMC-12 va fi construit din nou, sub forma unei replici fidele a modelului original, actualizată cu motor și alte dotări moderne.

DeLorean DMC-12
Când primul film din trilogia Înapoi în Viitor (Back to the Future) a apărut în 1985, compania DeLorean falimentase deja de 3 ani. Dar modelul DeLorean DMC-12 avea să-și consolideze atunci statutul de legendă în istoria automobilismului, devenind sinonim pentru titulatura de “mașină a timpului”. Compania fondată de John DeLorean a construit o uzină în Irlanda de Nord. Producția a durat doar de la începutul lui 1981 până la finalul lui 1982, interval în care s-au construit circa 9.000 de exemplare DMC-12.
Însă în 1995, Stephen Wynne a înființat DeLorean Motor Company, o companie care nu are nici o legătură cu cea inițială, însă își dedică întreaga activitate restaurării, reparării și vânzării de mașini DeLorean DMC-12. Noua companie comercializează modele asamblate în mica sa fabrică din Humble, Texas folosind piese originale și piese reproduse. Prețurile unui exemplar asamblat încep de la 65.500 de dolari și includ și garanție. De asemenea, compania vinde exemplarele uzate cu sume între 30.000 și 50.000 de dolari, care includ la rândul lor garanție.
Dar acum DeLorean Motor Company anunță că are în plan să producă din 2017 replici ale faimosului DMC-12. Acest lucru este posibil deoarece de curând a fost aprobată în SUA o lege care permite companiilor mici să producă replici ale unor automobile care au fost construite cu cel puțin 25 de ani înainte. Producția este limitată la 325 de exemplare anual și este impusă folosirea unor motoare care respectă normele din anul de producție respectiv. Motoarele pot proveni de la alți producători. Iar DeLorean Motor Company vrea să monteze un motor V6 mai mic de 3 litri, așa cum avea modelul DMC-12 original. Stephen Wynne a declarat presei americane că poartă discuții cu doi constructori americani pentru furnizarea de motoare, unul dintre aceștia fiind GM.
Prețul unei replici DeLorean DMC-12 ar putea ajunge aproape de 100.000 de dolari. Se va păstra cât mai mult din designul și detaliile originale, dar se vor adapta frâne mai performante și se va moderniza interiorul.

Citeste si...

VIDEO: Noul Ford Fiesta – Cel mai avansat tehnologic model de clasă mică
Aston Martin x Hogan – Sneaker inspirat de GT-urile britanice

Lasa un comentariu:

Comentarii