Advertisement
STIRI — august 17, 2017 at 1:01 pm

Cvartetul Aston Martin Vanquish Zagato

by

Colaborarea dintre Aston Martin și Zagato a dat naștere unei familii întregi de modele Vanquish S cu caroserii și detalii de personalizare exclusiviste.

Vanquish_Zagato_Family01-jpg

Andrea zagato, CEO al companiei Zagato, ne reamintește cu nostalgie că parteneriatul cu Aston Martin a început în urmă cu aproape 6 decenii. Primul model conceput împreună a fost DB4 GT Zagato. Acum, constructorul britanic oferă o familie întreagă de modele stilizate de Zagato. Toate au la bază modelul Vanquish S, cu motor V12 aspirat, care dezvoltă 600 CP și este cuplat la o transmisie Touchtronic III. Amortizoarele adaptive și reglajele specifice fiecărei versiuni asigură un comportament sportiv de rang înalt. Caroseriile stil Zagato sunt făcute din panouri din fibră de carbon. Primul model din familia Vanquish Zagato a fost Coupe-ul, lansat în 2016. L-a urmat varianta Volante, iar acum Aston Martin ne prezintă și versiunile Speedster și Shooting Brake.

Vanquish_Zagato_FamilyShooting_Brake01-jpg

Marek Reichman, șeful departamentului de creație din cadrul Aston Martin, spune că mereu cererea clienților pentru asemenea modele exclusiviste este mai mare decât numărul de exemplare produs. Mai mult de atât, Reichman precizează că unii clienți și-au comandat chiar și câte două versiuni de caroserie în cazul seriei Vaquish Zagato. Însă oficialul Aston Martin subliniază că rolul acestor creații excepționale este să devină mașini de colecție, care vor câștiga concursuri de eleganță. Din acest motiv, versiunile Coupe, Volante și Shooting Brake vor fi produse în câte 99 de exemplare. Iar Speedster-ul va fi și mai rar, producția sa limitându-se la 28 de exemplare. Toată producția de variante Volante și Speedster a fost deja vândută.
Chiar dacă Speedster-ul este cel mai radical model, trebuie să recunoaștem că Shooting Brake-ul pare o idee și mai îndrăzneață. Are doar două locuri, iar plafonul său alungit se distinge prin cele două zone bombate, tipice design-ului Zagato. Iar așa-zisa zonă a portbagajului este tapițată cu materiale de lux și include un set de genți de voiaj personalizate.

Citeste si...

Jacob & Co. Twin Turbo – Balet mecanic cu două module tourbillon tri-axiale
Peugeot 3008 a câștigat premiul Festivalului Auto Internaţional pentru cel mai bun interior

Lasa un comentariu:

Comentarii