Advertisement
RETRO, STIRI — iunie 26, 2020 at 5:39 pm

Concursul de Eleganță Sinaia revine în 2021

by

P90357466_highRes_concursul-de-elegan-

Weekend-ul acesta ar fi trebuit să ne bucurăm de o nouă ediție a Concursului de Eleganță Sinaia, organizat de Retromobil Club România și susținut de BMW Group România în calitate de partener de tradiție al evenimentului. Însă pandemia de COVID-19 forțează veteranele motorizate să se odihnească anul acesta.

Desigur, Retromobil Club România ne anunță reluarea seriei de evenimente în 2021. Mai mult de atât, spiritul evenimentului nu va lipsi în acest weekend de pe domeniul galant al Castelului Peleș, care găzduiește fiecare ediție a Concursului de Eleganță de la Sinaia. Adrian Mitu, artistul oficial al evenimentului, expune la Castelul Peleș proiectul CARantine. Astfel, vizitatorii care vor cutreiera aleile unde ar fi fost în mod normal expuse mașinile, vor putea admira picturile minuțioase ale lui Adrian. Aceste ilustrații sunt realizate în acuarelă combinată pe ici pe colo cu stropi de cafea, după cum ne-a obișnuit Adrian. Și vor spune povești nostalgice despre unele dintre cele mai captivante modele din istoria automobilului. Pe parcursul izolării impuse de pandemie, Adrian Mitu a lucrat asiduu pentru a crea o serie amplă de picturi. Prin proiectul CARantine, Adrian ne-a întrebat: “Cu ce mașină te-ai izola?” A primit o avalanșă de răspunsuri și a pornit un maraton creativ, pictând mașinile de vis alături de care pasionații și-ar găsi alinarea în timpul izolării.

CLICK AICI pentru a vedea picturile din cadrul proiectului CARantine.

De fapt, noi oamenii ne crispăm când auzim de izolare. Pe bună dreptate! Însă, vedeți voi, mașinile acestea clasice sunt readuse la viață cunoscând de multe ori izolare îndelungă. Uneori stau timp de decenii întregi uitate în vreun hambar, lăsând timpul să le acopere cu praf, pânze de păianjen și rugină. Dar ele știu să aștepte, fiindcă deseori se găsește cineva care le recondiționează cu grijă și dragoste. Așa revin la viață și sunt transmise din generație în generație. Da, judecându-le după vârstă, sunt bătrâne. Dar poveștile lor sunt mereu noi. Pentru că trezesc în fiecare om amintiri, fie ele și pasagere.

 

P90357738_highRes_concursul-de-elegan-

Începând cu 2017 devenise o tradiție pentru noi să scriem cu plăcere articole pentru Jurnalul de Eleganță. Este o publicație pe care BMW Group România o dedică Concursului de Eleganță Sinaia și o distribuie gratuit, promovând astfel în România pasiunea pentru automobilele și motocicletele clasice. Mie îmi place să le numesc “destine atemporale”, nu vehicule. Pentru că, dacă am învățat un lucru cert scriind Jurnalul de Eleganță și participând la Concursul de Eleganță Sinaia, știu că, de fapt, acest eveniment nu este doar despre mașini, ci mai degrabă despre poveștile uluitoare ale oamenilor cu care aceste mașini și-au intersectat destinele.

Aș fi dorit să știu că weekend-ul acesta îl am rezervat pentru a vedea ce vehicule atemporale îmi vor scrie în minte și suflet o nouă pagină de amintiri la Concursul de Eleganță Sinaia. Însă la fel de bine știu că anul de pauză înseamnă pentru proprietarii mașinilor clasice mai mult timp să le îngrijească, să le recondiționeze, să le găsească și acel ultim buton care le face să fie ca ieșite din fabrică. Mulți dintre cei care participă la evenimentele dedicate mașinilor clasice fac nopți albe înainte de concurs pentru a le aduce în cea mai bună stare în fața publicului.

Vehiculele acestea sfidează timpul. Ba mai mult, trecerea timpului le adaugă valoare. Pentru ele așteptarea e normală. Pentru noi oamenii e mai greu să ne împăcăm cu izolarea. Dar așteptarea ne va face să numărăm cu și mai multă anticipare ediția din 2021 a Concursului de Eleganță Sinaia.

Evenimentul este organizat de Retromobil Club România, sub înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, cu sprijinul Primăriei Oraşului Sinaia. Concursul de Eleganță Sinaia este unul din cele mai speciale evenimente din Europa de Est dedicate automobilelor de epocă. Și atrage anual participanți și mașini din țări diverse. Mai mult de atât, BMW Group Classic a completat portofoliul de automobile excepționale expuse la Sinaia, aducând în anii recenți modele precum BMW 328 Mille Miglia Roadster.

Anul trecut, modelul Aero 30 care a aparţinut Majestăţii Sale Regele Mihai I a revenit în Grădinile Regale ale Castelului Peleş și a obţinut trofeul Best of Show. Știm că Majestatea Sa susținea și admira reluarea evenimentului de către Retromobil Club România. Și mai știu că după acest an de pauză vor urma multe ediții care vor prezenta mașini și povești de excepție.

Până atunci, vă invităm să răsfoiți online ediția din 2019 a Jurnalului de Eleganță, pe care îl accesați dând un simplu click pe imaginea de mai jos.

Jurnal de Eleganta 2019_pages-to-jpg-0001

Citeste si...

Drumul spre Glorie
Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire – Spiritul Bugatti redat în aur și safir

Lasa un comentariu:

Comentarii