Advertisement
RETRO, STIRI — decembrie 6, 2018 at 1:54 pm

Clasicele Aston Martin pot beneficia de implanturi de propulsii electrice reversibile

by

Aston Martin prefigurează că în viitor normele de poluare vor interzice mașinilor clasice să circule în deosebi în medii urbane. Din acest motiv, consideră că implantarea unei propulsii electrice cu posibilitatea de remontare a motorului clasic este soluția ideală. Astfel, Aston Martin Heritage a creat o versiunea 100% electrică a superbului DB6 MkII Volante din 1970.

Heritage_EV_Concept_1-jpg

Tehnologia pentru aceste conversii reversibile este deja la îndemâna constructorilor, după cum ne-a demonstrat și Jaguar cu al său E-type Zero, care va fi livrat clienților din 2020 cu baterie de 40 kWh și autonomie  electrică de peste 273 km.

Aston Martin Heritage promite că va începe din 2019 conversiile pentru mașinile clienților săi. Implantul constă în montarea unei așa-zise casete care conține proplsia electrică. Aceasta este ancorată pe punctele de prindere ale motorului și transmisiei originale. Legătura cu sistemul electric al mașinii este făcută prin intermediul unor cabluri conectate la caseta propulsiei electrice. Pentru ca șoferul să monitorizeze consumul de electricitate, a fost montat în bordul mașinii un ecran discret.

Heritage_EV_Concept_14-jpg

Desigur, Aston Martin șție prea bine că, având în vedere semnificația istorică a acestor mașini de colecție, este vital ca orice conversie EV să respecte integritatea mașinii originale. De aceea, Aston Martin își asigură clienții că oferă serviciul de reinstalare a propulsorul original, dacă se dorește.

Încă nu au fost oferite specificații tehnice. Aston Martin s-a rezumat pentru moment la a ne spune că propulsia electrică are componente dezvoltate în programul de proiectare a viitorului Rapid E, versiunea electrică a modelului cu 4 portiere.

Citeste si...

BMW HoloActive Touch – În BMW-urile viitorului comenzile vor fi făcute prin holograme
VIDEO: Opel Crossland X – Un aventurier urban cu stil și inteligență

Lasa un comentariu:

Comentarii