Advertisement
STIRI — ianuarie 17, 2018 at 1:37 pm

CEO-ul Ferrari confirmă lansarea primului SUV al mărcii în 2019

by

În urmă cu doar doi ani, Sergio Marchionne nega intenția construirii unui SUV Ferrari dând replica celebră: “Va trebui să mă împușcați înainte de asta”. Dar cu ocazia salonului auto de la Detroit care are loc în luna aceasta, CEO-ul Ferrari și Fiat Chrysler Automobiles a oferit presei vestea complet opusă.

Ferrari-GTC4_Lusso-2017-1600-1a

Însă șeful FCA nu doar a confirmat că Ferrari va oferi un SUV. Ci a anunțat inclusiv o dată probabilă pentru lansarea modelului. Aceste informații detaliate au fost oferite revistei britanice Auto Express, cu care a dialogat la salonul auto din Detroit. Sergio Marchionne a răspuns astfel: Despre momentul lansării, CEO-ul Ferrari a spus: “Probabil va avea loc până la finalul lui 2019, începutul lui 2020. Am văzut mașina când am fost în Europa acum 8 zile. Deci lucrăm la vehicul, dar nu este finalizat. În prezent sunt doar simulări caroserii. Dar arată bine.”

Sergio Marchionne nu a dat mai multe detalii despre cum va arăta modelul produs în serie, dar a adăugat: “Va arăta oricum va avea nevoie să arate un Ferrari Utility Vehicle. Însă trebuie să se conducă precum un Ferrari.” Reprezentanții revistei Auto Express l-au întrebat pe CEO și dacă Ferrari țintește să creeze cel mai rapid SUV. Sergio Marchionne a evitat să facă referire la ultra performantul Lamborghini Urus, în schimb a menționat Alfa-Romeo Stelvio Quadrifoglio: “Până acum, cel mai rapid SUV îi aparține lui Alfa și nu cred că lui Ferrari îi e teamă de Alfa. Compania va da tot ce are mai bun pentru a produce cel mai rapid SUV.”

Alfa-Romeo Stelvio Quadrifoglio este creditată cu un demaraj 0-100 km/h de 3,8 secunde și o viteză maximă de 283 km/h, performanțe ce sunt posibile datorită motorului V6 bi-turbo de 2,9 litri și 510 CP. Însă, SUV-ul Ferrari va trebui de fapt să-l detroneze pe Lamborghini Urus. Acesta are un V8 bi-turbo de 4 l, care descătușează 650 CP și 850 Nm. Urus gonește de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde și poate atinge 305 km/h.

Citeste si...

VIDEO: Audi R8 Spyder – Liber sub soare cu 540 de cai putere
VIDEO: Jaguar Land Rover dezvoltă o serie de sisteme de condus autonom în off-road

Lasa un comentariu:

Comentarii