Advertisement
STIRI — februarie 13, 2023 at 3:40 pm

Cefin Trucks vizează dublarea cotei de piață Ford Trucks în segmentul autotractoarelor

by

19_3J7A0632

(Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks)

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, a prezentat în conferința de presă anuală o creștere substanțială a cifrei de afaceri înregistrată în 2022. Iar în cadrul aceluiași eveniment a fost anunțat planul pe baza căruia este preconizată o evoluție importantă și pe parcursul anului 2023.

Creșterea cifrelor de afaceri înregistrată de Cefin Trucks în 2022

Toate activitățile grupului Cefin Trucks au urmat un trend ascendent în 2022. De exemplu, AIC Trucks (Importatorul Ford Trucks în România) a obținut anul trecut o creștere a cifrei de afaceri până la peste 81 de milioane de euro. Acest rezultat se datorează faptului că au fost vândute 684 de camioane Ford Trucks noi și 599 de camioane rulate în România. Iar încrederea clienților în marca Ford Trucks a fost susținută de calitatea produselor sale, precum și în standardele rețelei de service. Totodată, un factor esențial a fost și creșterea numărului de service-uri din rețeaua proprie la 8 centre.

constructii 5

Ford Trucks continuă să fie lider atât în segmentul Vehiculelor de Construcții (cu o cotă de piață de 28%), cât și în cel al Vehiculelor Specializate (cu o cotă de piață de 31%). Astfel, cota de piață totală a brandului în anul 2022 a fost de 9,3% (conform Raportului de Înmatriculări al DRCPIV pentru ianuarie-decembrie 2022). Este un procent bun în contextul în care Ford Trucks este încă în stadiu de creștere în segmentul autotractoarelor. Însă își propune să dubleze cota de piață în această categorie.

Puteți descoperi întreaga gamă de produse și servicii accesând site-urile cefintrucks.com și ford-trucks.ro.

Municipala-1 (1)

Perspective concrete de creștere pentru Cefin Trucks în 2023

În 2023, portofoliul Cefin Trucks este extins cu brandul Otokar, pentru a completa gama de produse cu autobuze și vehicule comerciale ușoare. Acest nou palier de activitate se adaugă evoluției continue de care se bucură vânzările Ford Truck în România. De asemenea, Cefin Trucks anunță că planul său de investire a 15 milioane de euro în intervalul 2022-2024 va susține dezvoltarea sa în toate ariile de activitate. În acest sens, se va pune accent și pe implementarea unui proces complex de digitalizare și pe dezvoltarea serviciilor financiare.

Esențială pentru atât pentru evoluția afacerilor, cât și pentru reputația pe care Cefin Trucks a câștigat-o în România este și rețeaua sa de service. Astfel, dezvoltarea rețelei de service este un pilon important în planul Cefin Trucks. Și va fi un argument puternic pentru creșterea vânzărilor. De altfel, Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, prefigurează o dublare a cotei de piață în segmentul autotractoarelor:

“Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde am dovedit deja că merităm poziția de lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții si cel al vehiculelor specializate, și să dublăm cota de piață la segmentul de autotractoare, vizând o cotă totală de 13% în acest an. Credem cu tărie în puterea serviciilor integrate procesului de vânzare, care adaugă valoare afacerilor clienților noștri. Digitalizarea tuturor sistemelor pentru mai multă transparență către clienți și parteneri, integrarea serviciilor financiare complete precum și o rețea de service extinsă și profesionistă, sunt cheia obiectivelor noastre îndrăznețe.”

Activitățile automotive ale Grupului AIC au atins o cifră de afaceri de 134 milioane de euro în 2022. Din acest total 60% (81 milioane de euro) reprezintă activitățile AIC Trucks (Importator Ford Trucks). Este un rezultat reușit în condițiile economice, politice și sociale care sunt dificile pe plan internațional.
Iar planul 2023 prevede o creștere la nivel de grup până la 158 milioane de euro. Și la nivelul AIC Trucks evoluția este prefigurată până la 93 milioane euro.

f-max-galerie-1

Rezultatele Ford Trucks în România contribuie la expansiunea pe plan european

Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks, subliniază rolul extinderii rețelei de service, precum și focusul asupra dezvoltării în segmentul de transport internațional:

„Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul nostru Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii cinci ani și jumătate, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie. Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții si specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și nevoile pieței permanent în evoluție. De asemenea, avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și la cererea pieței.
Bazându-ne pe succesul din piețele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, rețeaua puternică de dealeri și o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competență. Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluții de transport și poziționarea noastră competitivă în ceea ce privește <<costul total de proprietate>>. După finalizarea expansiunii Europei de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord până în 2024 și creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim in 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească.
În timp ce extinderea rețelei de service atât națională cât și internațională contribuie foarte de mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023.”

07_3J7A0259

(Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks)

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Cefin Trucks ne oferă și o cronologie a dezvoltării rapide de care s-a bucurat Ford Trucks în piața din România. Totul a început în luna mai a anului 2017, când Cefin Trucks a început activitatea de importator Ford Trucks în țara noastră.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

f-max-galerie-3

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, ajungându-se la peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%. Drept urmare, în noiembrie 2019 s-a înregistrat vânzarea unității Ford Trucks cu numărul 1.000. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România.

În anul 2021, Ford Trucks a atins pragul de 2.000 de unități vândute în România. Iar în noiembrie 2022 a ajuns la volumul de 3.000 de unități vândute, care erau previzionate până la sfârșitul anului 2022. Păstreaza poziția de lider în segmentul de vehicule specializate, rămâne în topul vehiculelor de construcții și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max. Rețeaua de after sales Cefin Trucks include 22 de centre service în acest moment, în toată țara, atât partenere cât și proprii.

Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf, etc).

Despre Cefin Trucks:

Compania activează de 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Despre Ford Trucks:

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks. La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente. Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale la nivel mondial, vizitați site-ul fordtrucks.com.tr.

Citeste si...

VIDEO: Documentarul dedicat fondatorului McLaren va fi lansat în 2017
Bentley Bentayga Mulliner urcă la noi cote ale luxului

Lasa un comentariu:

Comentarii