Advertisement
STIRI — ianuarie 28, 2022 at 12:42 pm

Cefin Trucks a reușit creșterea cotei sale de piață în 2021 și anunță un plan amplu de dezvoltare a serviciilor

by

SSD_0324

Anul 2021 a marcat o nouă evoluție substanțială pentru activitatea comercială a companiei Cefin Trucks, unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks. În acest context, Cefin Trucks anunță implementarea unui plan de dezvoltare a serviciilor sale.

Conform înmatriculărilor raportate de DRCPIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor), Cefin Trucks a obținut în 2021 o cotă de piață de 11,5%. Astfel, recâștigă poziția de lider în segmentul de construcții, cu o cotă de piață de 26,7%, și se impune în poziția de lider a segmentului de vehicule Specializate, unde a obținut o cotă de piață de 22,3%. Totodată, compania continuă ascensiunea și în categoria Autotractoare, unde cota sa de piață a urcat la 5,5%.

f-max-galerie-1

Cefin Trucks a vândut 752 de camioane Ford Trucks noi, față de 583 în 2020, și 550 de camioane rulate, față de 471 in 2020. Iar încasările din service au crescut la rândul lor, până la 13 milioane de euro, comparativ cu 9 milioane înregistrate anul precedent.

Pentru mai multe detalii despre gamele de vehicule și servicii oferite de Cefin Trucks vă invităm să accesați site-urile oficiale cefintrucks.com și ford-trucks.ro.

În urma performanțelor comerciale, Cefin Trucks raportează pentru 2021 o cifră de afaceri care a crescut la peste 88 de milioane de euro. Această evoluție a fost adusă de progresul înregistrat în toate diviziile de activitate ale companiei, care au evoluat în medie cu 30% față de 2020.

Pe acest fond de dezvoltare, Cefin Trucks estimează că va reuși creșterea cifrei sale de afaceri până la peste 140 de milioane de euro până în 2024. În acest scop, Cefin Trucks a anunțat 4 direcții de evoluție a business-ului său din România. Implementarea noului plan de evoluție a început în 2021 și cuprinde dezvoltarea serviciilor financiare, o puternică digitalizare a tuturor proceselor, extinderea rețelei proprii de service și dezvoltarea gamei de produse.

Stefano Albarosa

Despre planul de expansiune al Cefin Trucks a oferit mai multe detalii Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, în cadrul conferinței de presă anuală organizată în data de 27 ianuarie:

„Un plan ambițios bazat pe servicii care aduc valoare adaugată clienților noștri și o digitalizare complexă a tuturor proceselor companiei, va permite ca cifra de afaceri Cefin Trucks să crească de la 80 Milioane Eur la 140 Mil Euro până în 2024. În același timp, vom investi între 6 și 8 milioane de euro în finanțarea creșterii organice a operațiunilor existente, precum și pentru achiziția altor business-uri în sinergie cu compania noastră. O gamă extinsă de produse, lansarea și dezvoltarea Serviciilor Financiare, extinderea rețelei proprii de service și digitalizarea tuturor proceselor companiei, vor constitui baza acestei creșteri.”

Robert Maftei, Chief Strategy Officer & Sales Finance Director, a punctat la rândul său importanța serviciilor financiare și de digitalizare:

“Piața de automotive se mișcă, iar importanța vânzărilor de mașini scade, în timp ce crește importanța serviciilor cu valoare adăugată pe care atât clienții, cât si partenerii, le cer. Pentru perioada următoare, Cefin mizează pe serviciile financiare și digitalizare ca fiind diferențiatorii importanți pe care să îi implementeze și care să ne duca la următorul nivel de dezvoltare.”

De asemenea, la conferința de presă a participat și Koray Kuvvet, Managing Director Ford Trucks pentru Europa de Est și Balcani, care a subliniat rolul Cefin Trucks pentru extinderea rețelei Ford Trucks în Europa:

„Suntem prezenți în România alături Cefin Trucks din 2017. Pe parcursul ultimilor 5 ani, acest parteneriat a consolidat poziția mărcii noastre pe piața vehiculelor comerciale din România pentru a deschide calea spre a fi un brand lider de piață. Ford Trucks are o strategie complexă de extindere internațională, după integrarea completă a rețelei Europei Centrale, de Sud și de Est în 2020, continuând finalizarea în 2021 pentru țările din Europa de Vest.
2022 va fi un alt an de creștere semnificativă pentru Ford Trucks, în care ne vom îmbunătăți volumele de vânzări și cotele de piață pe piețele europene, împreună cu o strategie complexă de finalizare a dezvoltării în Europa de Vest. Prin performanța sa excepțională, piața românească va fi lider în ceea ce privește cota de piață.”

Ford Trucks – Evoluţie accelerată pe piaţa românească
Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks.
În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.
În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.
Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service în România, adăugând la o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparații Ford LCV în centrul din București.
În anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere în acest sens, cel de 3000 de unități până la sfârșitul anului 2022. Păstreaza poziția de lider în segmentul de construcții, devine lider și în cel al vehiculelor municipale și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max.

Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf, etc).

Despre Cefin Trucks:
Compania activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Despre Ford Trucks:
Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks. La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente. Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale la nivel mondial, vizitați site-ul fordtrucks.com.tr

Citeste si...

Noul Seat Ibiza, sau cum se pronunță tehnologie în spaniolă
VIDEO: Mercedes-AMG Project ONE – Tehnologii de Formula 1, pentru șosea

Lasa un comentariu:

Comentarii