Advertisement
STIRI — noiembrie 25, 2022 at 2:05 pm

Cefin Trucks a atins volumul de 3.000 de vehicule Ford Trucks livrate în România

by

open 2d5b5fdf-7d07-4783-9ed4-9828352ccfea

Cefin Trucks anunță că în noiembrie 2022 a atins volumul de 3.000 de vehicule Ford Trucks comercializate în țara noastră. Această performanță este înregistrată la doar un an după ce reușise să ajungă la borna de 2.000 de unități.

Cele 3.000 de vehicule au fost livrate către 660 de clienți, începând din 2017, când Cefin Trucks a devenit unic importator al mărcii Ford Trucks în România. Este o reușită care consolidează poziția Ford Trucks de lider în segmentele de construcții și vehicule municipale. Și puncteză creșterea continuă a cotei de piață pentru segmentul vehiculelor pentru transport, unde marca este reprezentată de noul Ford F-Max.

De altfel, Ford Trucks ocupă în prezent o cotă de piață de 10% în România. Iar diversitatea și numărul mare de clienți din portfoliul se datorează adaptării rapide la cerințele și necesitățile clienților. În acest sens au jucat un rol esențial și serviciile after sales din România și pe plan internațional, serviciile financiare și informațiile despre flotă, care sunt puse la dispoziția clienților. Toate acestea vin și pe fondul unei dezvoltări accelerate a rețelei de service-uri partenere, care cuprinde în prezent 22 de centre la nivelul țării.

f-max-galerie-1 (1)

Ford Trucks are în plan ca următoarele 3.000 de vehicule să fie comercializate în jumătate din timpul care a fost necesar pentru primele 3.000

Evoluția substanțială a vânzărilor Ford Trucks a avut loc în condițiile dificile din punct de vedere social și economic care au marcat anii recenți. Iar compania prefigurează că ritmul de creștere a vânzărilor va fi menținut în ciuda acestor condiții complicate.

Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, a anunțat strategia pentru creșterea vânzărilor și a subliniat aprecierea pe care o are față de comunitatea de clienți formată în țara noastră:

“Livrarea a 3.000 de unități Ford Trucks în România este un obiectiv pentru care am muncit foarte mult încă de la lansare și nu reprezintă pentru noi un simplu număr. Acest rezultat este și un semn de apreciere din partea clienților atât referitor la produse cât la serviciile pe care le oferim. Este de asemenea dovada unei munci extraordinare de echipă și a tuturor celor implicați (funizori, clienți, finanțatori si acționari). Toți cei care au contribuit la acest rezultat sunt deja parte a comunității Ford Trucks, și ne ajută să ducem mai departe strategia companiei. Principiul pe care ne bazăm este că atunci când clientul are de câștigat, acest lucru se transformă în câștig și pentru companie.

Doar printr-un proces constant de îmbunătățire a serviciilor și a produselor pe care le oferim ca și companie, vom atinge, nu numai noua provocare de a livra 3.000 de vehicule Ford Trucks în jumătate din timpul necesar pentru primele 3.000 de unități dar și de a oferi cea mai mare valoarea adăugată pentru clienții noștri.

Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde am dovedit deja că merităm poziția de lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții si cele specializate, și să păstrăm trendul ascendent al cotei de piață. Ford Trucks a demonstrat deja un raport calitate-preț foarte bun si flexibilitate în fața cerințelor pieței pe care Cefin Trucks o poate acomoda prin experiența pe care o are în servicii integrate.”

_DSF4480x-2211-00210 (1)

Aceeași viziune încrezătoare pentru evoluția vânzărilor din România a exprimat-o și Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks:

„Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul nostru Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii cinci ani și jumătate, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie. Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții si specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și nevoile pieței permanent în evoluție. De asemenea avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX.

Bazându-ne pe succesul pe piețele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, rețeaua puternică de dealeri și o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competență. Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluții de transport și poziționarea noastră competitivă în ceea ce privește „costul total de proprietate”. După finalizarea expansiunii Europei de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord până în 2024 și creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim in 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească.

În timp ce extinderea rețelei de service atât națională cât și internațională contribuie foarte de mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023. Aceasta ne permite să ne setăm ca obiectiv ca următoarele 3.000 de unități Ford Trucks să fie livrate în jumătate din timpul necesar pentru primele 3.000.”

Importanța din ce în ce mai mare a pieței din România pentru Ford Trucks a fost evidențiată și de înalții oficiali ai companiei Ford Trucks care au participat la evenimentul de prezentare a performanțelor comerciale. Este vorba despre Selim Yazici, Managing Director Central & Eastern Europe & Baltics Ford Trucks International, și Emrah Duman, Director, International Markets, Ford Trucks.

Va produce Ford Trucks vehicule în România, după preluarea uzinei de la Craiova de către Ford Otosan?

Domnul Emrah Duman a oferit în cadrul conferinței de presă și o perspectivă referitoare la recenta achiziționare a uzinei Ford de la Craiova de către Ford Otosan, care este și producătorul Ford Trucks și este cel mai mare constructor de vehicule comerciale din Europa. În acest sens domnul Duman precizează că rolul de producător auto preluat de Ford Otosan la Craiova va oferi un plus de valoare imaginii Ford Trucks în România. Însă la acest moment nu există un plan ca Ford Otosan să producă și vehicule Ford Trucks în România. Totuși, domnul Emrah Duman menționează că pe termen mediu sau lung am putea vedea creată o sinergie la nivelul furnizorilor de subansamble.

constructii-2

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Ford Trucks s-a bucurat de o creștere foarte rapidă a succesului comercial, susținut și de expansiunea rețelei de service-uri partenere. Iar totul a început în luna mai a anului 2017, când a avut loc lansarea oficială a activității de importator pentru Ford Trucks.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Municipala-1 (2)

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România.

Municipala-2 (1)

În anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2000 de unități vândute în România iar în Noiembrie 2022 atinge cele 3000 de unități previzionate până la sfârșitul anului 2022. Păstreaza poziția de lider în segmentul de vehicule specializate, rămâne în topul vehiculelor de construcții și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max. Rețeaua de after sales Cefin Trucks include 22 de centre service in acest moment, în toată țara, atât partenere cât și proprii.

Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf, etc).

Despre Cefin Trucks:

Compania activează de 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Despre Ford Trucks:

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks. La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente. Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale la nivel mondial, vizitați site-ul https://www.fordtrucks.com.tr/

Citeste si...

Jucăria zilei: 61 km/h cu replica la scara 1:5 și motorizată a lui Jaguar XK120
VIDEO: Rolls-Royce Cullinan și National Geographic ne invită într-o aventură epică

Lasa un comentariu:

Comentarii