Advertisement
STIRI — ianuarie 11, 2016 at 5:24 pm

Buick Avista – Visul american renaște

by

Buick Avista este unul dintre cele mai incitante concepte americane din ultimii ani și trezește speranțele pentru un coupe luxos de serie.

Buick Avista

Anul trecut, Buick a prefigurat la Salonul Auto de la Detroit noile detalii estetice ale sedanului său de top LaCrosse, prezentând seducătorul concept Avenir. În 2016, tot la Detroit, ne cucerește total cu Avista, un concept de coupe cu două portiere și 2+2 locuri, care exudă aerul grandios al conceptelor americane de altă dată. În ultimul deceniu mărcile americane au împrumutat mult din designul modelelor europene și japozene Buick Avista este “visul american” întruchipat. Dar mai mult, de atât dacă Avenir a fost preambul pentru berlina LaCrosse, Avista ne oferă speranțe că Buick pregătește și un coupe de lux.
De fapt, vorbim despre un grand tourer cu ampatament de 2,81 m lungime. Prin comparație, un Bentley Continental GT are ampatament de 2,74 m.

Buick Avista are și resursele de putere pentru statutul de grand tourer. Sub capota sa se află un propulsor V6 biturbo de 3 litri care descătușează 400 CP, toți transmiși roților de pe puntea spate printr-o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Din rațiuni de eficiență, motorul are tehnologie de decuplare a doi cilindri și funcție stop/start. Ținuta de drum a corpolentului coupe este ajustată și de sistemul Magnetic Ride Control care adaptează reacția suspensiilor în funcție de suprafața de rulare, pentru a limita înclinările caroseriei în viraje și a garanta o stabilitate mai bună.

Buick Avista
Conceptul Avista se remarcă prin simplitate elegantă atât datorită liniilor caroseriei, cât și prin avangardismul de bun gust al interiorului. Ecranele multifuncționale tactile sunt integrate perfect în designul planșei de bord, spre deosebire de multe automobile noi în care întâlnim simple tablete fixate în bord. Inclusiv în canalul median dintre scaunele față se află un ecran tactil care grupează o parte din comenzile mașinii. Alte tușe moderne sunt sunt sistemul a afișare a informațiilor pe parbriz sau elementele de tapițerie din fețele portierelor și scaunelor care au fost produse prin imprimare 3D. Pentru o ambianță destinsă și rafinată, habitaclul pasagerii lui Buick Avista beneficiază de tehnologii avansate de izolare fonică ale habitaclului, precum și de purificatoare de aer cu ionizare și aromaterapie.

Citeste si...

Cvartetul Aston Martin Vanquish Zagato
VIDEO: Nissan GT-R50 by Italdesign ar putea fi comercializat pentru 900.000 de euro per exemplar

Lasa un comentariu:

Comentarii