Advertisement
STIRI — iulie 10, 2018 at 3:29 pm

Bugatti va lansa în august seria limitată Divo, cu preț net de 5 milioane de euro

by

Bugatti Divo va fi dezvăluit în data de 24 august, în cadrul evenimentului “The Quail – A Motorsports Gathering“, din California. Poartă numele pilotului francez Albert Divo, care a câștigat de două ori cursa Targa Florio pentru Bugatti, spre finalul anilor 1920.

divo

Constructorul nu a oferit încă specificații tehnice concrete. În schimb prețul este deja clar: 5 milioane de euro! Acesta este prețul net pentru fiecare exemplar. Cu alte cuvinte, costă cam de două ori cât un Bugatti Chiron.

Cu ce va justifica Bugatti Divo acest preț? În primul rând va fi produs în doar 40 de exemplare. Va fi mai ușor și mai agil, caroseria sa va produce mai multă apăsare aerodinamică, iar performanțele vor supune șoferul la forțe gravitaționale și mai ridicate. Divo este descris de Stephan Winkelmann, Președintele Bugatti Automobiles S.A.S., drept un automobil creat pentru viraje.

Bugatti Chiron sprintează de la 0 la 100km/h în 2,5 secunde, având un motor W16 de 1.500 CP. Deci rămâne de văzut până la ce cote va urca Divo în ceea ce privește viteza și forța brută.

Noile abilități dinamice vor fi evidențiate de estetica distinctă. De altfel, Bugatti subliniază că Divo va marca revenirea la tradiția de carosier a lui Bugatti. În primele decenii ale acestei companii, Jean Bugatti conducea echipa de designeri care concepea caroserii personalizate pentru șasiurile existente.

Citeste si...

VIDEO: Lotus 3-Eleven a doborât recordul lui Porsche 918 Spyder pe Hockenheimring
VW Golf GTI First Decade – Șoc hibrid de peste 400 CP la Worthersee

Lasa un comentariu:

Comentarii