Advertisement
STIRI — decembrie 20, 2017 at 3:40 pm

BMW X7 a intrat în producția de preserie

by

BMW anunță că a început numărătoarea inversă până la lansare modelului X7, programată peste 12 luni. Ca preambul, marca bavareză ne oferă imagini cu primele modele de preserie ale celui mai mare Sports Activity Vehicle din gama sa.

P90289202_highRes_production-of-the-fi

BMW X7 va fi produs la uzina din Spartanburg, SUA, pe aceeași linie de asamblare a modelelor X5 și X6. Neoficial, se cunoaște că imensul SUV va fi construit pe platforma tehnică care stă și la baza viitoarei generații BMW X5.

Imaginile publicate de BMW arată traducerea în format de serie a ideilor stilistice dezvăluite de conceptul BMW X7 iPerformance. Totodată, pozele oficiale confirmă că X7 va avea și în versiunea de serie cele două așa-zise nări imense care formează grila frontală. Acestea au stârnit controversă prin dimensiunile lor exagerate, atunci când au fost etalate de conceptul BMW X7 iPerformance.

O singură poză cu interiorul este momentan dezvăluită. Aceasta ilustrează noua manetă a cutiei de viteze, butoanele pentru comandarea modurilor de rulare și noul buton rotativ și tactil de la următoarea generație iDrive. Și acestea urmează reperele de design regăsite la interiorul conceptului X7.
Până la lansarea pe piață a lui X7, exemplarele de preserie vor fi supuse unor teste în condiții meteo extreme. Mașinile vor trebui să îndure zonele de deşert din Death Valley și să traverseze traseele acoperite cu gheaţă şi zăpadă din Scandinavia.

Cu ocazia prezentării voalate a modelului X7, BMW Group ne oferă informații și despre uzina din Spartanburg:
“La Spartanburg, BMW Group produce modele BMW X3, BMW X4, BMW X5 şi BMW X6 pentru SUA şi piaţa mondială.
Cu date-record de producţie, de peste 411.000 de unităţi în 2016, Spartanburg este în prezent cea mai mare fabrică BMW Group din întreaga lume. Aproximativ 70% din automobilele produse la Spartanburg sunt exportate în 140 de ţări din întreaga lume. Potrivit Ministerului Comerţului din SUA, BMW Group este, prin urmare, cel mai mare exportator de automobile din SUA, măsurat în valoare. Capacitatea maximă de producţie anuală se ridică la aproximativ 450.000 de automobile.
Uzina BMW Group din Spartanburg are peste 9.000 de angajaţi; încă 1.000 de locuri de muncă urmează să fie adăugate până în anul 2021. În fiecare zi, 1.400 de modele ies de pe linia de asamblare a uzinei din Spartanburg; acestea vor fi completate de cea de-a cincea gamă, BMW X7, pentru care uzina din Spartanburg se pregăteşte în prezent.
Până în prezent, BMW Group a investit opt miliarde de dolari în locaţia de producţie şi a construit în jur de 3,9 milioane de automobile de la intrarea în funcţiune la 8 septembrie 1994.”

Citeste si...

Genesis G90 – Noua limuzină Hyundai vorbește germană
Hyundai i30 și Azera premiate la Red Dot Design 2017

Lasa un comentariu:

Comentarii