Advertisement
STIRI — ianuarie 18, 2018 at 1:32 pm

BMW iNEXT va avea forma unui SUV și dimensiunile unui X5

by

Dr. Alexander Kotouc, director de management al produsului BMW i, a dezvăluit revistei britanice Auto Express că multașteptata versiune de serie a vârfului de gamă BMW iNEXT va fi un SUV, apropiat de dimensiunile unui X5.

Cu ocazia centenarului său, BMW a prezentat fascinantul concept VISION NEXT 100 prin care a prefigurat lansarea în 2021 a celui mai avansat model din gamă, denumit în continuare iNEXT. Până acum bavarezii au confirmat că iNEXT va avea propulsie 100% electrică și va debuta cu abilități de condus autonom de nivel 3 (adică mașina poate circula singură, dar îi va cere șoferului să preia comanda când este nevoie).

Conceptul VISION NEXT 100 are forma unui sedan futurist, cu profil de coupe. Însă se pare că BMW a decis ca până la urmă formatul de serie al lui iNEXT să fie cel de SUV. Oficialul BMW i, Dr. Alexander Kotouc, a dat revistei Auto Express repere clare în acest sens: “Este revoluționar; iNEXT va avea mai mult forma și dimensiunile unui X5. Va avea un interior complet diferit și va oferi loc pentru cinci oameni.”

Dr. Alexander Kotouc nu a descris elementele de design ale lui iNEXT, dar a ținut să sublinieze că va fi o mașină care va fi cumpărată pentru cum arată, chiar și de către cei care  nu sunt încă adepții propulsiilor electrice: “Am văzut săptămâna trecută cele mai recente idei de design și pot să spun că este cu adevărat impresionantă. Arată îndrăzneț. Oamenii o vor cumpăra chiar și dacă nu vor o mașină electrică, doar datorită designului.”

Totodată, vom avea puțin de așteptat pentru a vedea noua interpretare a lui iNEXT, după cum a anunțat reprezentantul BMW i: ”Pot să vă promit că anul acesta veți vedea și veți putea atinge ceva. Trebuie să lăsăm oamenii să experimenteze ceea ce va urma.” Așadar, Dr. Alexander Kotouc lasă de înțeles că BMW are în plan să ne prezinte în 2018 un nou concept iNEXT.

Citeste si...

Audi va lansa un model Gran Turismo 100% electric
În Noaptea Muzeelor 2018, Țiriac Collection își deschide porțile cu acces gratuit publicului larg

Lasa un comentariu:

Comentarii