Advertisement
STIRI — iulie 28, 2016 at 11:02 am

BMW i3 devine prima mașină electrică utilizată de Poliția Română

by

Poliția Capitalei va testa un automobil electric BMW i3, urmând exemplul forțelor de ordine din marile orașe ale lumii, care deja au inclus acest model în flotele lor.

Q27A2421

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a acceptat propunerea venită din partea Automobile Bavaria Group, ca timp de o lună de zile, polițiștii bucureșteni să testeze un autoturism BMW i3.

“De peste 22 de ani Automobile Bavaria Group a oferit o mare varietate de automobile speciale dedicate autorităţilor din România, în calitate de Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW, singurul de acest fel din ţară. Am sustinut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară.” a declarat Michael Schmidt, Preşedintele Automobile Bavaria Group.

Modelul electric BMW i3 range extender are o propulsie electrică de 170 CP și o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km. Desigur, exemplarul pus la dispoziția Poliției Române este dotat cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră. Automobile Bavaria Group precizează pe pagina sa de Facebook că acest exemplar a fost adus special din Germania pentru teste. A venit dotat cu însemnele specifice poliţiei germane, fiind ulterior adaptat pentru Poliţia Româna. După perioada de testare automobilul se întoarce în Germania. Din acest motiv nu s-au schimbat numerele de înmatriculare.

BMW i3 are deja o reputație în rândul forțelor de ordine, făcând parte din flotele departamentelor de poliție din Geneva, Londra, Los Angeles, München, Roma, Viena. Cea mai mare achiziție înregistrată până acum a fost cea făcută de Departamentului de Poliție din Los Angeles, care și-a completat flota cu 100 de modele BMW i3, tot în urma unui program de teste. Acum, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti experimentează la rândul său acest tip de mobilitate non-poluantă.


Credit foto: Tudor Cucu

Citeste si...

Jannarelly Design-1 – Roadster ca în anii ’60 pentru 55.000 de dolari
Opel GT - Conceptul care reaprinde speranța pentru un nou coupe de serie

Lasa un comentariu:

Comentarii