Advertisement
STIRI — decembrie 16, 2016 at 2:59 pm

BMW HoloActive Touch – În BMW-urile viitorului comenzile vor fi făcute prin holograme

by

Dezvăluirea sistemului BMW HoloActive Touch de comenzi prin holograme este programată cu ocazia ediției CES (Consumer Electronics Show ) care va avea loc între 5 și 8 ianuarie 2017.

Fusion x64 TIFF File

Similar cu sistemul Head-Up Display, BMW HoloActive Touch generează imaginea unui meniu de comenzi color sub forma unor reflexii. Doar că aceste reflexii nu mai sunt proiectate pe parbriz, ci apar efectiv în aer, la nivelul consolei centrale. La atingerea hologramelor, degetele șoferului percep un puls tactil, astfel că acesta are confirmarea că activat o comandă. Mișcările mâinilor și degetelor șoferului sunt recunoscute de o cameră specială. Așadar, sistemul BMW HoloActive Touch îi va permite celui de la volan să acționeze comenzi fără a atinge un material, fie el un buton sau un ecran tactil.
Sistemul BMW HoloActive Touch va fi prezentat la CES, în Las Vegas, ca parte a studiului BMW i Inside Future, care prefigurează tehnologiile de interacțiune dintre om și mașinile viitorului. Tot la CES BMW a prezentat în premieră în 2015 tehnologia comenzilor prin gesturi, care a fost deja adoptată de noile modele Seria 7 și Seria 5. Prin urmare, BMW HoloActive Touch pare o evoluție naturală a comenzilor prin gesturi. Rămâne de văzut cât de repede poate fi implementată în producția de serie. Cert este că nu doar BMW explorează potențialul comenzilor prin holograme. Un exemplu este Lexus, care prin intermediul conceptului UX a prezentat display-uri de tip hologramă, iar prin conceptul LF-FC, care prefigurează următoarea limuzină LS, a propus inclusiv un sistem de comenzi prin holograme similar cu cel al lui BMW, dar aparent mai puțin evoluat.

Citeste si...

Volkswagen prefigurează din nou un urmaș electric al van-ului Bulli
Anvelopa Dunlop RoadSmart III va echipa motocicleta de suport din cursele de ciclism organizate de r...

Lasa un comentariu:

Comentarii