Advertisement
STIRI — ianuarie 4, 2016 at 5:07 pm

Bentley Mulliner – Personalizare cu piatră de 200 de milioane de ani

by

Mulliner oferă pentru modelele Bentley Continental și Flying Spur inserții tăiate din piatră.

Bentley Mulliner

Toți producătorii de automobile de lux propun selecții de piele fină, folosirea unor tipuri de lemn de esență rară sau chiar elemente aurite. În cazul lui Bentley, divizia Mulliner este recunoscută pentru măiestria prin care transformă în realitate cele mai exclusiviste și exotice cerințe de personalizare pe care clienții săi le pot cere.

Și se pare că există și clienți care vor să-și asorteze inserțiile din habitaclul Bentley-ului personal cu coloanele maiestuoase de piatră care dau un aer grandios vilelor personale.

De aceea, Mulliner oferă opțiunea ca în locul inserțiilor de lemn să fie montate inserții din piatră. Au fost alese cuarțitul și ardezia (un tip de gresie),  care au în mod natural un aspect fascinant, prin modeleleinterioare și culorile acestora.

Pietrele acestea s-au format în decursul a 200 de milioane de ani, iar acum sunt extrase din cariere aflate în India (Rajasthan și Andhra Pradesh), unde există o tradiție bogată în prelucrarea acestor pietre. Fragmentele folosite pentru ornarea habitaclului modelelor Bentley Continental și Flying Spur sunt desprinse din blocuri de piatră mai mari. Apoi sunt bandajate și protejate cu fibră de sticlă și un tip de rășină. Într-un final ajung la meșterii Mulliner de la uzina Bentley din Crewe, Anglia.

Bentley Mulliner

Fâșiile de piatră sunt tăiate atât de subțire încât sunt translucide. Au doar 0,1 mm grosime, ceea ce le face și ușoare. Iar semi-transparența scoate în evidență modelele și detaliile naturale ale pietrei. Momentan sunt oferite patru modele de inserții din piatră: Galaxy, Autumn White, Terra Red și Copper.

Se pare că Bentley va explora în continuare posibilitățile de personalizare oferite de pietrele cu aspect deosebit. Geoff Dowding, directorul Mulliner Operations, declară: ”Inserțiile de piatră sunt o noutate pentru Bentley, dar reprezintă doar începutul a ceea ce plănuim să facem cu acest material luxos și unic.

Pentru evitarea unor glume, sperăm că nu se gândesc la a pava și podeaua cu gresie scumpă.

Citeste si...

Skoda VisionS – Constructorul ceh anunță un SUV mai mare decât Yeti
Alpine A110 – Nostalgia sportivității pure

Lasa un comentariu:

Comentarii