Advertisement
STIRI — februarie 17, 2016 at 4:15 pm

Bentley Flying Spur V8 S – Lecții de dribbling pentru lordul britanic

by

Bentley  Flying Spur V8 S va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva și va fi cea mai sportive interpretare a limuzinei britanice.

1

Bentley a prezentat o nouă versiune a limuzinei Flying Spur, denumită V8 S. Aceasta se încadrează între variantele de motorizare V8 și W12 și pune un accent mai mare pe agilitate și performanțe dinamice.

În cazul lui Flying Spur V8 S, Bentley a crescut puterea motorul V8 twin-turbo de 4 litri de 528 CP. Propulsorul are și un cuplu mai consistent, de 680 Nm, livrat de la o turație mai joasă (1.700 rpm). Drept urmare, limuzina de aproape 5,3 m lungime sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, cu 0,3 secunde mai rapid decât modelul V8. Iar viteza sa de top este 306 km/h.

Dispunând și de tehnologii de reducere a consumului, precum dezactivarea a 4 cilindri din 8, consumul mediu înregistrat de Flying Spur V8 S este de 10,9 l/100 km. Sau, altfel spus, mașina poate rula peste 837 km cu un plin de benzină. Emisiile de CO2 sunt de 254 g/km.

15

Constructorul britanic a recalibrat atât motorul, cât și transmisia automata cu 8 trepte pentru a livra un răspuns mai prompt la apăsarea pedalei de accelerație. Reacția devine chiar mai rapidă dacă se activează modul de rulare S. În acest mod treapta a opta a cutiei de viteze este blocată, iar Bentley spune că schimbarea vitezelor de la padele este și ea armonizată cu această setare sportivă. Inclusiv frâna de motor este mai eficientă în modul S.

Tot în favoarea unui caracter mai dinamic au fost recalibrate și suspensiile pneumatice și sistemul control continuu al amortizoarelor. ESP-ul permite mai mult derapaj la viteze mari, iar cuplul revine mai rapid după intervenția acestuia. Nu în cele din urmă, este oferit opțional un sistem de frânare cu discuri care au conținut de ceramică și carbon. Toate aceste îmbunătățiri sunt completate de avantajele oferite de sistemul de tracțiune integrală care distribuie 40% din forța motrică către roțile din față și 60% către cele din spate.7

Bentley Flying Spur V8 S se distinge și prin detalii stilistice. Grila vopsită în negru poate fi asortată cu blocuri optice fumurii, carcase ale oglinzilor vopsite în culoare neagră sau cu jantele Mulliner Driving Specification de 21 de inci cu șase spițe bicolore (argintiu și negru).

Tapițeria în două culori cu model special, opțiunea de piele semi-anilină (care este oferită pentru modelele W12 și V8 S), cusăturile cu formă de diamant inspirate de cele ale jachetelor britanice sunt câteva dintre detaliile care subliniază rafinamentul și luxul din habitaclul lui Flying Spur V8 S.

Desigur, nu lipsesc dotările moderne, precum hot spot Wi-Fi sau tableta cu ecran tactil care se detașează din partea posterioară a consolei centrale și prin care pasagerii locurilor din spate comandă sistemul infotainment și climatizarea. De asemenea, se poate opta și pentru un sistem multimedia dedicat pasagerilor din spate.

Citeste si...

DS 3 – Seducție cu fler modern
VIDEO: Bentley Continental Supersports – Cel mai puternic și rapid Bentley de serie produs vreodată

Lasa un comentariu:

Comentarii