Advertisement
STIRI — martie 1, 2017 at 3:53 pm

Bentley Bentayga Mulliner urcă la noi cote ale luxului

by

Bentley Bentayga Mulliner devine cea mai exclusivistă interpretare a primului SUV produs de marca britanică.

OPEN 636_Bentayga_Mulliner_Front_SilverStorm_Damson
Bentley Bentayga are deja argumente pentru a pretinde tronul de cel mai luxos SUV, cel puțin până la apariția lui Rolls-Royce Cullinan. Dar chiar și atunci se va putea lăuda “măcar” cu titlul de cel mai rapid SUV, fiind în stare să atingă o viteză maximă de 301 km/h. Și de la 0 la 100 km/h este foarte iute de picior, având nevoie de numai 4,1 secunde pentru a face acest sprint. Nu-i este greu să etaleze asemenea performanțe având în vedere că dispune în versiune de top de un motor W12 de 6 litri, care dezvoltă 608 CP și 900 Nm.
Dar Mulliner, divizia de personalizare a constructorului britanic, a pregătit o ediție limitată care oferă o valoare de colecție pentru pretențiosul SUV.
La salonul auto din Geneva, care va începe în 7 martie, Bentley va expune un exemplar unic al lui Bentayga Mulliner, care se va distinge prin faptul că în inserția de lemn din planșa de bord va fi incrustată o ilustrare a muntelui Monte Rosa.
Exemplarele Bentley Bentayga Mulliner pot fi personalizate cu vopsirea caroseriei în două culori. Aceasta este o premieră pentru modelul Bentayga. Această opțiune Duo Tone va fi disponibilă și pentru întreaga gamă Bentayga, din luna aprilie.
Exteriorul modelelor din ediția Mulliner se remarcă și prin grilele cromate și jantele de 22 de inci cu 7 spițe, design special Paragon și capac central cu sigla Bentley care rămâne fix în timp ce roata se învârte.

Bentayga_Mulliner_Rear_Interior_no bottle
Tema în două culori a exteriorului continuă și în habitaclu, unde scaunele față au tapițerie de culoare diferită de cea a scaunelor individuale din spate. Tapițeria este brodată cu numele Mulliner și are cusături multicolore, care subliniază rafinamentul manufacturii Bentley.
Și inserțiile de lemn sunt deosebite în versiunile Bentayga Mulliner. Suprafața acestora face tranziția de la negru lucios la lemnul de nuc.
Printre dotările speciale Mulliner, care sporesc nivelul luxului în habitaclu se numără și răcitorul de sticle amplasat între fotoliile din spate. Acest cabinet de răcire a băuturilor este iluminat și include pahare din cristal Cumbria.
Planșa de bord a lui Bentley Bentayga Mulliner poate fi accesorizată și cu un complex ceas Mulliner Tourbillon creat de Breitling special pentru acest SUV. Respectând standardele orologeriei de rang înalt, acest ceas cu 196 de componente include un tourbillon care are rolul de a menține precizia în indicarea timpului. Întoarcerea acestui ceas se face automat de către un mecanism special care se află la rândul său la bordul mașinii. Carcasa acestui ceas este făcută din aur, iar clienții pot opta pentru aur alb, roz sau galben. Cadranul poate din sidef sau abanos și poate fi decorat cu 8 diamante.
Atmosfera rafinată și relaxantă din interior este dată și de luminile de ambianță. Pasagerii pot alege între 15 culori disponbile pentru iluminarea habitaclului și pot regla intensitatea luminii. După cum era de așteptat, în pragurile portierelor este inclusă inscripția Mulliner luminată.
Și sistemul audio din primul SUV Bentley este unul de excepție. Acesta a fost creat de Naim, include 20 de difuzoare, dezvoltă 1.950 W și are un amplificator cu 21 de canale.

636_Bentayga_Mulliner_Rear_SilverStorm_Damson
Confortul este asigurat și prin dotări precum funcția care permite comandarea de la distanță pentru încălzirea sau răcirea temperaturii din habitaclu, chiar și când motorul mașinii este oprit. Clienții pot alege și pachetul Sunshine Specification adaugă perdele electrice.

În ton cu noile standarde de siguranță, Bentley Bentayga Mulliner poate fi echipat și cu pachetele Touring și City Specification. Acestea sunt compuse din diverse sisteme de asistare a condusului, precum Park Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Traffic Assist, Night Vision și Head-Up Display.
Agilitatea lui Bentayga Mulliner este susținută și de sistemul Bentley Dynamic Ride de 48 de volți. Acesta oferă control electric activ al stabilității, care contracarează forțele laterale și asigură contact optim între anvelope și șosea.
Nu în cele din urmă, pentru escapadele în natură, clienții ediției Mulliner beneficiază și de cabinetul de picnic Linley. Acesta include veselă, tacâmuri, pahare de cristal, dar și un frigider și o zonă de depozitare pentru mâncare uscată precum pâinea.

Citeste si...

Noua Mazda CX-9 vizează familia modernă
California Dreaming: Volkswagen readuce buggy-ul la viață cu ajutorul propulsiei electrice

Lasa un comentariu:

Comentarii