Advertisement
STIRI — noiembrie 17, 2015 at 4:19 pm

Bentley Bentayga – debut în ediție limitată

by

Bentley Bentayga a început să curteze clienții selecți purtând straie speciale care desemnează ediția de debut denumită First Edition.

Constructorul britanic a făcut mare tevatură în jurul primului său SUV, impunătorul Bentayga. Îl descrie printr-un șir lung de superlative, drept “cel mai puternic, luxos, exclusivist și rapid SUV de pe planetă”. Cifrele din fișa tehnică susțin pretențiile acestui aristocrat. Demarajul 0-100 km/h durează doar 4,1 secunde, viteza de top este 301 km/h. Toate acestea sunt posibile mulțumită celor 608 cai putere dezvoltați de motorul W12 de 6 litri cu care este înzestrat Bentayga.

Pentru a puncta puterea sa impresionantă, prima serie de modele propusă potențialilor clienți va fi o ediție limitată la doar 608 exemplare, care vor purta inscripția First Edition.

Modelul a fost prezentat în premieră la Salonul Auto din Frankfurt care a avut loc în această toamnă. Însă primii care au avut ocazia de a vedea versiunea First Edition au fost invitații selecți care au participat la un eveniment VIP special organizat de Bentley la Hotelul Sunset Marquis din Los Angeles.

Această ediție inițială se distinge prin elemente stiliste și echipări exclusiviste. La exterior se observă emblema Union Jack în partea de jos a portierelor față, jantele de 22 inci care combină porțiuni polișate cu unele vopsite în negru. De asemenea, pentru caroserie sunt oferite doar zece alternative de culoare. La interior se pune accentul se detalii rafinate. Tapițeria de piele are cusătură cu formă de diamant, luminile ambientale sunt personalizate iar emblema Union Jack este regăsită pe o inserție de lemn.

Bentley debuts Bentayga First Edition (2)

Dar poate că cel mai special cadou inclus în pachetul First Edition este că fiecare dintre cei 608 clienți la nivel global al lui Bentayga vor prima odată cu mașina și câte un ceas Breitling. Orologierul a creat trei ediții speciale de ceasuri cronograf drept tribut pentru lansarea lui Bentayga. Modelul Emergency include un sistem de localizare, modelul Cockpit B50 are calibru electronic multifuncțional, iar modelul automat Chronomat 38 este cel destinat doamnelor. Pentru a se asorta cu cromatica din interiorul ediției limitate Bentayga, carcasele acestor ceasuri sunt negre, cadranele sunt din sidef, iar acele care indică ora și minutele au nuanță de bronz.

Colaborarea dintre Bentley și Breitling este una care se bucură de succes comercial, existând o colecție numeroasă de ceasuri dedicate mărcii britanice de automobile. După ce toate cele 608 modele Bentley Bentayga First Edition își vor găsi proprietar, aceste ceasuri vor fi disponibile opțional și pentru restul clienților.

Citeste si...

VIDEO: Euro NCAP ne dezvăluie cum a evoluat siguranța mașinilor în ultimii 20 de ani
Noul Mercedes-Benz Clasa E Cabrio este disponibil în România de la la 54.228 de euro

Lasa un comentariu:

Comentarii