Advertisement
Lifestyle, STIRI — februarie 5, 2016 at 6:09 pm

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra – În memoria unei legende americane

by

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra este o colecție de ceasuri cu modele produse în serie limitată care aduc elogiu superportivelor lui Carroll Shelby.

image395894901

În martie 2015 orologierul elvețian Baume & Mercier, cu o tradiție de 185 de ani, a început un parteneriat cu Carroll Shelby Licensing Inc., divizia Carroll Shelby International Inc. care deține drepturile pentru tot ce înseamnă imagine, drepturi de design și derivări în produse promoționale pentru legendara marcă americană producătoare de mașini sport. Scopul parteneriatului este producerea de ceasuri mecanice de cea mai înaltă calitate dedicate modelelor, istoriei și mărcii care poartă numele carismaticului Carroll Shelby.
Momentul anunțării acestui parteneriat nu este întâmplător, deoarece în 2015 s-au aniversat 50 de ani de când inovatorul model Shelby Cobra a câștigat Campionatul Mondial FIA. Drept urmare, Baume&Mercier a produs de anul trecut câteva serii limitate de ceasuri bazate pe modelul său Capeland, care au elemente de design ce aduc omagiu acestei supersportive magnifice. De exemplu, acul care indică secundele are în capăt decupat capul unui șarpe cobra înfoiat, care imită emblema Shelby Cobra.

Prima serie cu acest element captivant este Baume&Mercier Capeland Shelby Cobra Steel Chronograph, un ceas cu calibru cronograf cu întoarcere automată, care oferă rezervă de putere de 42 de ore și are funcții precum tahimetru (utilizat pentru măsurarea vitezelor în competiții) și afișare de data. Cadranul său albastru amintește de culoarea care este cel mai des asociată cu Shelby Cobra și are două dungi subtile cu o altă nuanță de albastru, dispuse vertical, asemeni dungilor de curse care străbat supersportiva.
Baume&Mercier Capeland Shelby Cobra Steel Chronograph cu carcasă de oțel cu diametru de 44 mm este produs într-o serie limitată la 1965 de unități, număr ales pentru a coincide cu anul marii victorii pe care a reușit-o Shelby Cobra. Partea din spate a ceasului este transparentă, fiind făcută din safir gravat cu semnătura de mână a lui Carroll Shelby.

Un model de ceas și mai exclusivist este Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 18k Red Gold Flyback Chronograph produs în doar 98 de exemplare. Se distinge prin carcasa de aur de 18 carate și prin faptul că este livrat clienților împreună cu o carte despre istoria Cobra. Ca și celelalte ceasuri din colecția Capeland Shelby Cobra, acest model de aur vine însoțit de o machetă a modelului 427 Cobra și o broșură personalizată.

În decembrie 2015, Baume & Mercier a licitat la Antiquorum în New York un exemplar unic Capeland Shelby Cobra 18K red gold Flyback Chronograph creat pentru a strânge fonduri pentru Fundația Carroll Shelby care ajută copii care suferă de afecțiuni ale inimii. Acest exemplar unic are cadranul alb și traversat pe verticală de două dungi “albastre precum cerul”. În prețul său a fost inclus un pachet VIP estimat la 10.000 de dolari, compus dintr-o vizită la sediul Shelby World din Las Vegas, o ilustrație originală a modelului Cobra semnată de piloți legendar ai acestei mașini, experiența de neuitat a conducerii unui Cobra, două combinezoane de competiții personalizate, un tur al fabricii Shelby, un obiect care i-a aparținut lui Carroll Shelby și oportunitatea de a face poze într-un Cobra CXS2000.

238
Cea mai nouă creație din seria de ceasuri tribut este Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963 “Spirit of Competition”, model prezentat cu ocazia ediției din 2016 a SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie). Acest ceas este făcut în memoria primei victorii obținute de Shelby Cobra în competițiile din SUA în 1963. Din acest motiv, ceasul este produs într-o serie limitată la 1963 de exemplare. Safirul de pe spatele ceasului poartă numărul 15 în amintirea numărului de concurs al mașinii CSX2128. Sunt oferite două versiuni, una cu carcasă de oțel și curea din piele de aligator cu margini galbene și una cu carcasă de oțel acoperită cu ADLC negru și curea din cauciuc. În ambele cazuri cadranul are culoare neagră și este străbătut pe orizontală de două dungi de nuanță mai deschisă.

Citeste si...

Tissot PRS 516 – Șarm retro, precizie modernă
VIDEO: Noul BMW M5 – Eclipsă totală pentru rivali

Lasa un comentariu:

Comentarii