Advertisement
STIRI — ianuarie 22, 2016 at 5:26 pm

Audi va produce la Bruxelles SUV-ul electric prefigurat de conceptul e-tron quattro

by

Audi a anunțat că uzina din Belgia va produce atât primul său SUV electric, cât și propriile baterii pentru acest sistem de propulsie.

Audi e-tron quattro concept

Audi a mutat producția modelului A1 de la uzina din Bruxelles, Belgia în cea din Martorell, Spania. Astfel uzina belgiană va produce în exclusivitate primul SUV electric al mărcii Audi, începând din 2018. Tot la această fabrică Audi va produce propriile baterii, devenind astfel o locație cu rol cheie pentru sistemele de mobilitate electrică din cadrul grupului Volkswagen.

Totodată Audi reconfirmă faptul că prototipul e-tron quattro prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna lui 2015 oferă indicii clare despre cum va arăta SUV-ul produs în serie. Constructorul spune că noul model se va plasa între SUV-urile Q7 și Q5. Astfel se susțin bănuielile că modelul se va numi Q6.

La fel de important este că Q6 va prelua și sistemul de propulsie de la e-tron quattro. Audi spune că va avea tot trei motoare electrice, care vor asigura o autonomie de peste 500 km.

Audi e-tron quattro concept

Nu au fost confirmate încă informații despre performanțele modelului de serie, dar putem bănui că vor fi similare cu ale lui e-tron quattro, având în vedere că a fost anunțată aceeași autonomie. În cazul conceptului puterea totală a celor trei motoare este de 320 kW, urcând temporar până la 370 kW și 800 Nm când funcția „boost” este activată. Demarajul 0-100 km/h durează doar 4,6 secunde, iar viteza de top este de 210 km/h.

Audi Q6 va concura cu Tesla Model X, care este tot un SUV/crossover electric. Dar va atrage și clienții interesați de BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe.

Citeste si...

Renault Kwid Climber și Racer – Drumul de la mașină de 3.500 de euro la showcar
Tesla Model 3 – Debut fără rival

Lasa un comentariu:

Comentarii