Advertisement
STIRI — martie 15, 2018 at 12:49 pm

Audi va lansa un model Gran Turismo 100% electric

by

Audi a confirmat că la începutul deceniului viitor va produce un model e-tron de tip Gran Turismo cu 4 portiere și propulsie pur electrică.

29186287_1709907782377760_6871282585029312512_n

Acest nou model face parte din strategia Audi, care vrea ca până în 2025 să ofere deja 20 de modele cu propulsii electrificate în diverse forme. Constructorul german estimează că acestea vor genera o treime din vânzările sale anuale.

Despre modelul GT, Audi se rezumă la a spune că va fi foarte dinamic și că va fi fabricat la uzina din  Böllinger Höfe, de lângă Neckarsulm. Un detaliu interesant din declarația lui Rupert Stadler, Președintele Consiliului Director al AUDI AG, este că GT-ul electric indică direcția diviziei de performanță Audi Sport. Deci putem traduce prin faptul că electrificarea va deveni parte din dezvoltarea modelelor sport.

Pe baza acestor informații preliminare putem spune că Audi e-tron GT se prefigurează drept un concurent redutabil pentru Tesla Model S. Iar judecând după schița publicată de Audi, noul GT electric va fi foarte atractiv și prin prisma designului.

Deloc suprinzător, Audi a subliniat faptul că dezvoltarea arhitecturilor tehnice pentru modelele sale electrice o dezvoltă în strânsă colaborare cu Porsche și Volkswagen.

2018 este la rândul său un an extrem de important pentru strategia Audi în ceea ce privește modelele electrice. Deși nu a oferit o data concretă, Audi anunță că în ultima parte a acestui an va lansa SUV-ul e-tron, complet electric. Acesta permite încărcare rapidă, la surse de până la 150 kW. Mai exact, constructorul spune că în mai puțin de 30 de minute bateriile SUV-ului se vor încărca suficient pentru călătorii pe distanțe lungi. Acest model Audi e-tron va fi produs la uzina din Bruxelles, unde sunt asamblate și bateriile sale. Iar motorul electric va fi produs în Gyor, Ungaria.

Citeste si...

Aston Martin by Hackett – Colecția de haine bărbătești inspirată de modelul Aston Martin DB11
Velar va fi al patrulea membru al familiei Range Rover

Lasa un comentariu:

Comentarii