Advertisement
STIRI — decembrie 22, 2016 at 1:24 pm

Audi va avea în sfârșit un rival pentru BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe

by

Audi va prezenta la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2017 conceptul Q8 care prefigurează modelul de serie cu același nume.

Audi Q8 concept

Din schițele dezvăluite de constructorul german, Q8 este o evoluție estetică a conceptelor e-tron quattro și h-tron quattro. În comunicatul de presă se invocă drept muză și legendarul Audi Ur-quattro prezentat în 1980 și încununat de succes în exotica și ultra-performanta grupă B a campionatului mondial de raliuri. Ca și Ur-quattro, conceptul Audi Q8 se distinge prin lățimea mare a montantului spate. În plus, aripile evazate adaugă o tușă de sportivitate.
Este evident o interpretare în stil Audi a ideii de SUV coupe. Iar aceste prime imagini scot la iveală un design cu prestanță puternică, foarte necesară pentru ca Audi-ul Q8 să fure privirile atrase acum de BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe. Grila frontală este cea mai impozantă pe care vreun model Audi a purtat-o până acum. Forma octogonală, marginile puternic pronunțate și ieșite în fața liniei caroseriei, precum și dimensiunea îi dau acestei grile un rol principal în look-ul noului model.
Cât privește detaliile tehnice, va trebui să așteptăm până în ianuarie, când Audi va oferi mai multe informații odată cu debutul conceptului Q8 la Salonul Auto de la Detroit. Deocamdată, singurul indiciu este inscripția e-tron de pe buza spoilerului frontal, ceea ce lasă de înțeles că acest prototip este electric. Oricum, nu ar fi de mirare dacă modelul de serie preconizat a se lansa cel târziu în 2019 să fi propus cu diverse tipuri de motorizare, pentru a se asigura succesul comercial.

Într-un interviu oferit revistei Welt de Marc Lichte, șeful departamentului de design Audi, se subliniază că următoarea generație a limuzinei A8, precum și modelul Q8 vor avea instrumentele și comenzile din planșa de bord aproape complet digitalizate. Mai exact, vor mai exista butoane doar pentru avarii și activarea sistemului de asistare a manevrelor de parcare. În rest comenzile se vor face printr-o interfață digitală. Marc Lichte spune că toate modelele Audi din viitor vor adopta această soluție pentru planșa de bord.

Citeste si...

ADAC a publicat un video în care arată că mașinile care pornesc fără cheie pot fi furate în câteva s...
SEAT 600 restaurat pentru aniversarea de 60 de ani

Lasa un comentariu:

Comentarii