Advertisement
STIRI — februarie 4, 2016 at 4:33 pm

Audi RS Q3 performance – Dopaj cu 367 CP pentru SUV-ul compact

by

Audi RS Q3 performance este cea mai puternică și performantă versiune a SUV-ului compact Q3.

Audi RS Q3 performance

Din prima parte a anului trecut Audi a început să livreze modelul RS Q3, care are motor de 2.5 TFSI și costă 56.600 euro. Această versiune de top a SUV-ului compact sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, având 340 CP și 450 Nm. Dar se pare că există cerințe și mai exigente, pe care Audi le satisface acum cu RS Q3 performance. Acesta costă cu 4.400 de euro mai mult și va fi prezentat publicului în premieră la Salonul Auto de la Geneva din martie, urmând ca primele livrări către clienți să înceapă în a doua parte a lui 2016.
Varianta “performance” desemnează cele mai puternice și mai exclusivist echipate modele de performanță din seriile Audi RS. În cazul lui RS Q3 performance, capacitatea de răcire a radiatorului principal și eficiența pompei de benzină au fost îmbunătățite, astfel că motorul 2.5 TFSI dezvoltă 367 CP și 465 Nm. Drept urmare, demarajul 0-100 km/h a scăzut la 4,4 secunde. Viteza de top este de 270 km/h, iar consumul mediu este 8,6 l/100 km.

Audi RS Q3 performance
De asemenea, cutia de viteze S tronic cu 7 trepte oferită standard a fost optimizată pentru a favoriza abilitățile sportive. Sistemul de tracțiune integrală quattro cu ambreiaj acționat hidraulic și controlat electronic distribuie automat puterea atât între punți, cât și către fiecare roată, în funcție de condiții de rulare, fiind cuplat la sistemul electronic de control al stabilității.
Suspensiile sport ale lui RS Q3 performance coboară garda la sol cu 20 mm față de cele ale lui Audi Q3, iar opțional poate avea suspensii RS sport plus cu funcție de reglare pentru amortizoare.
Estetic, Audi RS Q3 performance se distinge prin finisajul cu aspect de titan mat al unor elemente precum prizele de aer din spoiler, carcasele oglinzilor retrovizoare.

Citeste si...

Continental GT Speed, cel mai rapid Bentley de serie produs vreodată, capătă un surplus de putere
Mitsubishi Eclipse Cross - Ambiția de a explora

Lasa un comentariu:

Comentarii