Advertisement
STIRI — noiembrie 20, 2015 at 11:57 am

Audi RS 7 a parcurs fără șofer un circuit din Spania

by

Audi RS 7 a parcurs fără intervenția șoferului în timp record circuitul de competiții FAST Parcmotor din Spania.

Automobilul dezvoltat de constructorul german a efectuat o tură a pistei de 4,2 km lungime în 2:07.67 minute. Acesta este cea mai recentă versiune a modelului Audi RS 7 autonom și poatră porecla Robby. Are motor V8 TFSI de 560 CP și este cu 400 kg mai ușor decât prototipul Bobby care în octombrie 2014 a parcurs singur circuitul Hockenheimring cu viteze ce au ajuns la 240 km/h. A urmat prototipul A7 care purta numele Jack. Acesta a parcurs singur distanța de 900 km dintre Silicon Valley și Los Angeles, având drept pasageri jurnaliști. Aceeași mașină a mers din nou pe drumuri publice, pe autostrada din Germania, cu viteze de până la 130 km/h. Iar în mai 2015, la CES Asia, jurnaliștii au putut vedea abilitatea mașinii de a circula în traficul aglomerat din Shanghai. În octombrie 2015, un prototip Audi a efectuat o sesiune de teste a manevrelor de evitare automată a unor obstacole aflate în mișcare în mediu urban.

Audi RS 7

Nici Robby nu este la prima demonstrație. În iulie 2015 a reușit să înregistreze tot autonom timpi mai buni decât piloții profesioniști pe circuitul Sonoma Raceway din California. După asemenea demonstrații ne întrebăm oare când vom asista la primele competiții între mașini conduse de piloți și mașini autonome?

Așadar, se poate spună că Audi a apăsat la propriu pedala de accelerație a proiectului său de dezvoltare a automobilului complet autonom, având în vedere această serie de teste și demonstrații impresionante. Iar experiența acumulată s-a tradus în sisteme care ajung să echipeze și automobile de serie. Exemple sunt funcțiile de asistare pentru evitarea unui obstacol regăsite la noua generație Audi A4.

Citeste si...

VIDEO: Lamborghini Urus versus cele mai performante SUV-uri
Noul Mercedes-Benz Clasa G – Aceeași esență tare, dar cu maniere de SUV mai cizelate

Lasa un comentariu:

Comentarii