Advertisement
STIRI — ianuarie 6, 2015 at 11:55 am

Audi R8 LMX – În lasere să ne duelăm!

by

Audi-R8_LMX_2015_1600x1200_wallpaper_01

Chiar dacă Audi R8 este la fel de proaspăt ca un divorț între Bahmuțeanu și Prigoană, motivele de ceartă și râca între producătorii germani de mașini premium pot oferi prilejul unei ediții limitate, de data aceasta una pentru care plătești vreo 200.000 de euro doar pentru că are faruri cu laser, o caroserie albastră și jante negre. Cei de la Audi o numesc „prima mașină de serie din lume dotată cu faruri laser” și asta pentru că, deși cei de la BMW au anuntat aceeași tehnologie pe viitorul i8, Audi va grăbi lansarea modelului Audi R8 LMX pentru a-și asigura încă odată supremația în manevre de marketing.

Farurile cu pricina vor fi capabile să emită lumina albă la o temperatură de 5,500 Kelvin, deși nu credem că vor dispune și de o funcție de reglare automată a balansului pe alb. Acestea se vor activa la o viteză de 60 km/h și vor veni la pachet cu o camera cu senzori care va detecta celelalte masini fără laser care vin din față, pentru a nu le topi vederea șoferilor aflați în urmă cu tehnologia.

În afară de inovația cu laser, modelul Audi R8 LMX mai condimentează prețul cu o vopsea albastru Ara Blue, niște jante exclusive pe 19 inchi, frâne ceramice cu discuri de carbon, evacuare vopsită negru mat și un eleron din carbon. Motorul este același V10 de 5,2 litri împrumutat de la Lamborghini, de 570 CP și 540 Nm care accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și atinge o viteză maximă de 320 km/h. Doar 99 de unități vor fi produse, nu pentru că le este silă să mai facă una, ci pentru că 99 este o cifră bună de marketing.

Citeste si...

Conceptul Infiniti QX50 prefigurează un nou SUV premium
VIDEO: Mercedes-Benz Clasa A debutează în 2 februarie

Lasa un comentariu:

Comentarii