Advertisement
STIRI — decembrie 28, 2015 at 10:51 pm

Audi Q2 și noua generație Q5 au fost confirmate pentru 2016

by

Audi Q2 va completa gama de SUV-uri a constructorului din Ingolstadt, care anunță pentru 2016 și o investiție de 3 miliarde de euro în tehnologiile viitorului.

Audi Q2

Anul viitor Audi va pune accent pe revitalizarea gamei de SUV-uri și alocarea unui buget consistent pentru dezvoltarea tehnologiilor viitorului. 2016 va marca atât lansarea unei noi generații a SUV-ului Audi Q5, care rivalizează cu Mercedes GLC, BMW X3 și Volvo XC60, cât și debutul modelului Audi Q2, un SUV/crossover de clasă mică.

Dezvăluirea lui Audi Q2 este preconizată să aibă la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Crossover-ul a fost deja surprins de câteva ori în poze spion, precum cele publicate de site-uri ca Worldcarfans.

Audi Q2

Audi anunță și o investiție de peste 3 miliarde de euro în 2016. Jumătate din sumă va fi alocată uzinelor din Ingolstadt și Neckarsulm. O destinație prioritară a acestui buget o vor reprezenta propulsiile alternative, pregătindu-se terenul pentru modele complet electrice precum versiunea de serie a conceptului Audi e-tron Quattro, care va debuta în 2018. Iar până în 2020 Audi dorește să-și extindă gama până la 60 de automobile diferite.

Deși investiția anunțată este una substanțială, Audi nu va deschide nechibzuit portofelul și anunță că amână unele proiecte. De exemplu, construirea unui nou tunel pentru testarea aerodinamicii mașinilor a fost amânată cu un an. Această decizie denotă o strategie atentă pe fondul scandalului Dieselgate, care obligă VAG (grupul din care face parte și Audi) să canalizeze sume colosale către despăgubirea clienților și aducerea la normele legale a mașinilor cu motoare dotare cu sisteme de păcălire a testelor de noxe.

În ceea ce privește resursele umane, Audi își va completa echipa de dezvoltare cu specialiști în propulsii alternative, materiale ușoare și IT, aceștia din urmă având un rol în evoluția sistemelor de conectivitate și digitalizare.

Citeste si...

Mitsubishi ASX facelift disponibil în România cu un nou motor diesel
Devalorizarea sprintului 0-100 km/h

Lasa un comentariu:

Comentarii