Advertisement
STIRI — decembrie 21, 2015 at 5:30 pm

Audi pregătește un concept cu propulsie pe hidrogen

by

Audi h-tron quattro se zvonește a fi versiunea cu propulsie cu hidrogen a crossover-ului e-tron quattro, ce ar putea fi dezvăluită la Detroit.

Audi e-tron quattro concept

Toți marii constructori auto sunt într-un proces de electrificare generalizată a propulsiilor. Însă în același timp se profilează din ce în ce mai clar și alternativa folosirii hidrogenului. De altfel, Toyota a introdus în producția de serie modelul Mirai, al cărui motor său funcționează cu energia electrică produsă în urma reacției chimice dintre hidrogen și oxigen. Iar pe lângă această energie electrică, singurul lucru care rezultă din procesul chimic nu sunt noxe, ci doar vapori de apă.

De curând, Uwe Ellinghaus, director de marketing în cadrul Cadillac, a declarat pentru revista Automobile că pe termen lung soluția propulsiei cu hidrogen este cea cu adevărat ecologică, subliniind că nimeni nu vrea să admită faptul că propulsiile electrice poluează, deoarece energia electrică este produsă în principal prin arderea combustibililor fosili.
În schimb, hidrogenul folosit pentru propulsia cu pilă de combustibil este prietenos cu mediul și este disponibil din abundență, fiind produs din energie solară sau eoliană, din combustibil bio sau gaz natural.

Așadar, nu este de mirare că mai mulți producători de automobile par să cerceteze din ce în ce mai mult alternativa oferită de hidrogen. Cel mai recent zvon spune că Audi va prezenta cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, care va avea loc la începutul lunii ianuarie, o versiune cu propulsie cu hidrogen a conceptului pe care l-a dezvăluit toamna aceasta la Salonul Auto din Frankfurt. Așadar, se așteaptă ca numele e-tron quattro să fie înlocuit cu h-tron quattro. Noul concept va avea pile de combustibil în locul bateriilor, dar va folosi aceeași platformă tehnică.

Audi e-tron quattro concept

În plus, se pare că anul acesta Audi a înregistrat denumitrea “h-tron”. Iar dacă despre e-tron quattro se știe că va fi lansat în 2018 drept un rival pentru crossover-ul Tesla Model X, despre destinul eventualului h-tron quattro este prematur de speculat. Va trebui să așteptăm pentru primele certitudini până la show-ul din Detroit. Însă Audi ne-a oferit deja un reper clar despre capacitățile sale de dezvoltare a unei propulsii cu hidrogen, prin conceptul A7 Sportback h-tron quattro. Acest automobil hibrid de tip plug-in este un coupe A7 propulsat de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Autonomia sa depășește 500 km, consumând un litru de hidrogen pentru a parcurge 100 km. A7 Sportback h-tron quattro dispune de o putere de 170 kW, demarează de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde și ajunge la o viteză maximă de 180 km/h.

Audi A7 Sportback h-tron quattro

Citeste si...

Tuning Porsche 911 Turbo Cabrio - un plus de exclusivitate oferit de Vilner
Volvo Concept 26 – Conduci, creezi, te relaxezi

Lasa un comentariu:

Comentarii