Advertisement
STIRI — octombrie 19, 2021 at 1:38 pm

Audi grandsphere stârnește așteptările: „Așa va arăta viitorul Audi A8?”

by

Audi grandsphere concept

Conceptul grandsphere oferă primele indicii despre sedanul de lux electric care va completa gama Audi.

Audi grandsphere concept pare un răspuns țintit la adresa lui EQS, primul sedan de lux electric al mărcii Mercedes-EQ. Totodată, BMW a confirmat că viitoarea generație Seria 7 va avea o versiune cu propulsie 100% electrică. În acest context, lungimea de 5,35 metri și noul limbaj estetic ale conceptului grandsphere ridică o întrebare justificată: Oare așa va arăta viitorul Audi A8 electric?

Audi nu promite încă acest lucru. Însă în comunicatul de presă precizează că ampatamentul de 3,19 metri al lui grandsphere îl depășește chiar și pe cel al actualului Audi A8 în versiunea cu ampatament extins.

Static photo, Colour: Stage Light

Cert este că grandsphere oferă indicii despre tehnologiile viitorului. Are câte un motor electric la fiecare punte, ceea ce asigură tracțiune integrală. Și virează din toate cele 4 roți. Iar aceste soluții tehnice ajută la controlarea celor 720 CP și a cuplului de 960 Nm. Sunt resurse care permit ca demarajul 0-100 km/h să fie făcut în doar 4 secunde. Rapidă este și încărcarea bateriei de 120 kWh, care promite autonomie de peste 750 km (WLTP). Sistemul electric de 800V face posibilă alimentarea cu 270 kW. Astfel, în 10 minute acumulează energie pentru parcurgerea a 300 km.

Audi grandsphere concept

Audi grandsphere are și abilități de condus autonom la nivelul 4 din maximul de 5. Audi spune că mașina poate merge singură să preia pasagerii de la destinație, sau se parchează și se cuplează la o stație de încărcare. Drept urmare, volanul său se retrage complet în spatele planșei de bord, care este la rândul ei fascinantă. Practic, ecranul transparent care traversează lățimea bordului, afișează imaginile peste un panou de lemn fin. Când mașina merge autonom pasagerii și șoferul se pot relaxa pe scaunele care se înclină 60 de grade. Iar suspensia pneumatică inteligentă elevează la rândul ei confortul. Audi grandsphere scanează denivelările șoselei cu o cameră video și trimite către suspensii și informații de la sistemul de navigație. Astfel, fiecare roată este coborâtă sau ridicată pentru a se adapta la suprafața de rulare și a reduce înclinările caroseriei. •

Audi grandsphere concept

Citeste si...

Vestele Brooks Brothers pentru serile de toamnă mai reci
Helvetia Luxury Watches vă invită la o zi a ofertelor pentru mărci de elită

Lasa un comentariu:

Comentarii