Advertisement
STIRI — aprilie 10, 2018 at 11:26 am

Audi e-tron Vision Gran Turismo – Un taxi pentru Formula E, cu 815 CP

by

Inițial, designerii Audi au creat modelul virtual Audi e-tron Vision Gran Turismo special pentru a figura în Vision Gran Turismo, lansat cu ocazia aniversării a 15 ani de la debutul popularului joc Gran Turismo pentru platforma PlayStation.

Audi e-tron Vision Gran Turismo

Acum Audi e-tron Vision Gran Turismo debutează ca prototip funcțional, care va avea rolul de taxi în cursele Formula E din Europa. Începând din 14 aprilie, când are loc etapa de la Roma, Audi e-tron Vision Gran Turismo va plimba pe circuitele urbane din cadrul Formula E invitați și clienți Audi. La volanul supersportivei vor fi pilotul de DTM Rahel Frey sau câștigătorul cursei Le Mans Dindo Capello.

Era nevoie de piloți cu palmares și experiență. Prototipul Audi e-tron Vision Gran Turismo, pe care inginerii companiei germane l-au transformat în realitate în 11 luni, are performanțe și specificații tipice unei mașini de competiții.

Audi e-tron Vision Gran Turismo

Culorile și temele de design cu care a fost vopsit Audi e-tron Vision Gran Turismo fac referire directă la modelul de competiție Audi 90 quattro IMSA GTO, care în 1989 a concurat în North American IMSA-GTO, fiind pilotat de Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Hurley Haywood și Scott Goodyear. Audi 90 quattro IMSA GTO avea sistem de tracțiune integral quattro și motor turbo cu 5 cilindri.

Audi e-tron Vision Gran Turismo are la rândul său tracțiune integrală, însă aceasta este asigurată de o propulsie 100% electrică, care reunește 3 motoare electrice. Două motoare animează roțile posterioare, iar cel de-al treilea motor pune în mișcare roțile punții frontale. Fiecare dintre acestea produc 200 kW (272 CP). Per total, sistemul dezvoltă 815 CP. Astfel, sprintul 0-100 km/h este cu adevărat impresionant. Audi e-tron Vision Gran Turismo are nevoie de puțin sub 2,5 secunde pentru a-l executa. Iar asta este posibil datorită raportului kg/putere de 1,78 kg/1 CP. Greutatea de 1.450 kg a mașinii este împărțită egal între cele punți motoare.

Din 2017, Audi participă în Formula E, iar Audi e-tron Vision Gran Turismo arată la rândul său standardele de performanță pe care constructorul german le dezvoltă pentru propulsia electrică.

Citeste si...

Audi TT RS coupe și roadster debutează în galop cu 400 CP
Pony va face disponibile 15 modele BMW i3 pentru business car sharing, iar BMW România a instalat o ...

Lasa un comentariu:

Comentarii