Advertisement
STIRI — mai 23, 2016 at 10:42 pm

Aston Martin Vanquish Zagato – Flerul britanic îl întâlnește pe cel italian

by

Conceptul Aston Martin Vanquish Zagato a fost dezvăluit la ediția din acest an a evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este (21-22 mai) desfășurat pe malul lacului Como în Italia.

Aston Martin Vanquish Zagato Concept_1
Aston Martin Vanquish Zagato este una dintre cele mai captivante surprize ale evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Reprezintă a cincea colaborare a dintre constructorul britanic și carosierul Italian Zagato. Vanquish Zagato continuă o istorie începută de DB4 GT Zagato din 1960, o mașină foarte prețuită de colecționari, considerând că în 2015 a fost licitat cu 14,3 milioane de dolari un exemplar din 1962.

Aston Martin Vanquish Zagato Concept_07
În cazul lui Vanquish Zagato, echipa de design a mărcii Aston Martin, condusă de Marek Reichman, a lucrat împreună cu echipa lui Andrea Zagato din Milano. Iar rezultatul este o caroserie fabricată integral din fibră de carbon la uzina din Gaydon.
Noua interpretare a lui Vanquish preia elemente stilistice de la modele Aston Martin recente. Stopurile rotunde, tipice designului Zagato, includ tehnologia LED regăsită și la supersportivul Vulcan. Partea din spate este profilată în stil asemănător cu cel al lui DB11. Oglinzile sunt precum cele ale exclusivistului One-77. Plafonul “double-bubble” este o soluție regăsită în designul clasic Zagato. Semnătura Zagato este regăsită și în grila frontală, care are o plasă cu model creat dintr-o înșiruire a literei Z.
Aspectul sportiv al mașinii, subliniat și de cele patru ieșiri ale eșapamentului, este susținut de uzina de putere de sub capotă. Aston Martin Vanquish Zagato are un motor V12 a cărui putere a fost crescută la 600 CP.

Citeste si...

Helvetia Luxury Watches lansează mărcile Thomas Sabo și DANI by Daniel K
Profil: Claudiu Barbu – Vocația curajului

Lasa un comentariu:

Comentarii