Advertisement
RETRO, STIRI — decembrie 13, 2016 at 11:49 am

Aston Martin DB4 G.T. Continuation va fi produs din nou după specificațiile din 1959

by

Aston Martin a anunțat că va produce la Newport Pagnell 25 de exemplare noi ale legendarului DB4 G.T. Lightweight.

open-db4-gt_continuation_06

Modelul Aston Martin DB4 G.T. a fost produs între 1959 și 1963 și a reprezentat varianta mai performantă a modelului DB4. Versiunea G.T. a fost lansat în anul în care Aston Martin a câștigat Le Mans și a adus la rândul său lauri de victorie. Aston Martin DB4 G.T. a câștigat cursa sa de debut care a avut loc la Silverstone, fiind condus de campionul Stirling Moss. Modelul DB4 G.T. era la acea vreme cea mai rapidă mașină de pasageri britanică și se distingea de DB4 prin faptul că era mai scurt, mai ușor și avea o versiune mai puternică a motorului de 3,7 litri cu șase cilindri în linie. În total au fost produse 75 de Aston Martin DB4 G.T., dintre care doar 8 au fost versiuni Lightweight. Acum Aston Martin anunță că va produce 25 de exemplare Lightweight, urmând exemplul de succes al lui Jaguar, care deja a produs de noi două modele iconice: E-Type Lightweight și XKSS.
Exemplarele noi se vor numi DB4 G.T. Continuation, vor fi destinate exclusiv condusului pe circuit și vor avea un motor cu șase cilindri în linie proiectat de Tadek Marek. Propulsorul va livra 340 CP către puntea spate, prin intermediul unei transmisii manuale cu 4 trepte și un diferențial spate cu alunecare limitată, la fel ca și în cazul modelului original. Caroseria va avea panouri de aluminiu măsurate pentru precizie cu tehnologii digitale. Însă finisarea va fi făcută manual. Panourile caroseriei vor fi montate pe structură tubular.
Aston Martin vrea ca posesorii noilor DB4 să se bucure pe deplin de calitățile sportive ale acestuia, mai ales fiindcă mașinile vor fi omologate doar pentru mersul pe circuit. Astfel, Aston Martin oferă și un program de condus pe circuite internaționale extins pe parcursul a doi ani. Pe lista circuitelor se află și Yas Marina din Abu Dhabi. Iar clienții vor învăța tehnici de condus inclusiv de la Darren Turner pilot cu multiple titluri în Cursa de 24 de Ore de la Le Mans.
Cele 25 de modele produse acum de Aston Martin vor purta serii de șasiu care continună numerotarea modelelor originale, care a rămas atunci la numărul 0202R. Livrarea primelor mașini din noua ediție este programată spre toamna lui 2017. Revista britanică Autocar estimează că prețul fiecărui exemplar din cele 25 de Aston Martin DB4 G.T. Continuation va fi în jur de 1,5 milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă cam jumătate din prețul cu care se vând în prezent modelele DB4 G.T. Lightweight originale.

Citeste si...

Porsche 718 Boxster – Facelift-ul lui Boxster invocă o legendă a competițiilor (VIDEO)
VIDEO: Jaguar XE 300 SPORT debutează învingând un patinator olimpic

Lasa un comentariu:

Comentarii