Advertisement
STIRI — ianuarie 28, 2016 at 12:18 pm

Aston Martin DB11 – Prima poză spion fără camuflaj

by

O nouă poză spion face vâlvă în jurul lui Aston Martin DB11. Dacă imaginea se dovedește reală, înseamnă că DB11 va prelua elemente de la conceptele DBX și CC100.

Aston Martin DB11

Site-ul Autojunk.nl a publicat ceea ce pare să fie prima poză reală cu modelul Aston Martin DB11 necamuflat. Se pare că mașina a fost surprinsă în timpul unor filmări pentru clipuri de prezentare, ceea ce face plauzibilă dezvăluirea oficială a mașinii cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Există și sceptici care contestă că poza publicată de Autojunk.nl ar fi reală. Dar presa britanică, precum revista Autocar, spune că imaginea ar arăta într-adevăr mașina de serie. Se pot observa elemente preluate de la concepte Aston Martin recente. De exemplu, boltele cabinei sunt asemeni celor regăsite la conceptul DBX, care prefigurează crossover-ul Aston Martin. Un detaliu mai extravagant este decupajul orizontal din aripile față, executat la înălțimea roților. Dar și această idee de design a fost deja aplicată la conceptul CC100 Speedster din 2013 și la exoticul Aston Martin Vulcan.

Aceste detalii se întrezăresc și la prototipurile camuflate, care au fost surprinse în pozele spion publicate de Autoblog.com.

Tot conform presei britanice, Aston Martin a proiectat o nouă platformă pentru DB11, care va sta apoi și la baza altor modele viitoare din gama sa. Cert este că Aston Martin a proiectat un nou propulsor V12, care nu mai este aspirat, ci twin-turbo și are 5,2 litri, în loc de 6 litri, cât are motorul cu 12 cilindri al modelelor DB9 și Vanquish. Aceste schimbări vor face propulsorul mai eficient și mai ușor și se preconizează că resursele pe care le va pune la dispoziția șoferului vor fi undeva în regiunea a 600 CP.

Aston Martin a publicat un clip video în care noul motor ne etalează timbrul său impresionant.

Un alt detaliu interesant care s-a putut remarca în pozele spion publicate de Carscoops.com este că prototipurile DB11 aveau ancorate de planșa de bord numeroase elemente de la Mercedes-Benz Clasa S, precum butoane și ecrane din sistemul multimedia al limuzinei.

Aston Martin DB11

Nu este tocmai de mirare, având în vedere că Daimler  deține 5% din acțiunile Aston Martin. Deci este posibil ca mașina de serie să încorporeze tehnologii multimedia de la constructorul german. Cele două companii au semnat în 2013 un parteneriat tehnic care prevedea că Aston Martin și Mercedes-AMG vor dezvolta împreună motoare V8 pentru următoarea generație de sportive produse de marca britanică.

Vom afla toate detaliile noului model pe parcursul acestui an, deoarece Aston Martin a confirmat deja că lansarea pe piață a lui DB11 va avea loc până la finalul anului.

Citeste si...

Un bilet la patinoarul Telekom Arena oferă acces gratuit la galeria Țiriac Collection
Rolls-Royce Phantom VIII - Regele fantomă

Lasa un comentariu:

Comentarii