Advertisement
STIRI — ianuarie 22, 2016 at 12:43 pm

Aston Martin DB10 – Mașina lui James Bond va fi licitată

by

Aston Martin DB10, mașina construită special pentru cel mai recent film James Bond, va fi licitată. Se estimează un preț de peste 1 milion de lire sterline.

Aston Martin DB10
Cu ocazia lansării filmului Spectre în format Digital HD, Blue-ray și DVD, casa de licitații Christie’s va organiza în data de 18 februarie la Londra o sesiune în care vor fi tranzacționate 24 de articole care țin de cel de al 24-lea film din seria James Bond.
Cap de listă va fi un exemplar Aston Martin DB10, prima mașină construită de marca britanică exclusiv pentru un film James Bond. Au fost produse manual 10 exemplare Aston Martin DB10. Din acestea 8 au avut modificări diverse care au servit cascadoriilor din timpul filmărilor. Iar alte două nu au avut modificări, fiind mașini care fost expuse la diverse evenimente de promovare a filmului.
Mașina licitată este una dintre cele două showcar-uri, a fost prezentă la premiera mondială a lui Spectre de la Royal Albert Hall și are înăuntru o plăcuță semnată de Daniel Craig, actorul care joacă rolul lui James Bond.
Christie’s estimează că mașina va fi licitată cu o sumă încadrată între 1 și 1,5 milioane de lire sterline.
Aston Martin menționează în comunicatul de presă că DB10 a fost construit special pentru a fi folosit de șoferi antrenați special în medii amenajate pentru filmare și nu este o mașină omologată pentru mers pe drumuri publice. De altfel, nu a trecut prin toate testele care țin de siguranță, emisii, fiabilitate, așa cum este obligatoriu pentru o mașină produsă în serie.

Totuși este greu de crezut că viitorul posesor al mașinii va putea să se abțină de la ispita de a conduce acest supersportiv rasat pe o pistă sau pe un traseu privat. Aston Martin DB10 are un V8 de 4,7 litri cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Viteza de top este estimată la 306 km/h. Caroseria sa este construită integral din fibră de carbon, iar artizanii Aston Martin au manufacturat habitaclul din piele de cea mai bună calitate, fibră de carbon și aluminiu.
De asemenea, regimul special al mașinii justifică faptul că Aston Martin amintește și faptul că mașina nu se vinde însoțită de o garanție din partea producătorului, iar drepturile intelectuale pentru toate aspectele mașinii aparțin companiei Aston Martin Lagonda Limited.
Interesant este și procesul de autentificare realizat de Aston Martin Works pentru DB10. Unul dintre procedeele prin care se confirmă proveniența mașinii a fost scanarea digitală a acesteia, informațiile fiind păstrate în arhiva companiei ca o referință pentru viitor.
Toate sumele obținute în urma licitației vor fi donate către Médecins sans Frontières (MSF), United Nations Mine Action Service (UNMAS) și alte organizații care desfășoară activități caritabile.

Citeste si...

În 9 februarie demarează ecranizarea Grand Racing Legends
Grupul PSA cumpără Opel și Vauxhall pentru 2,2 miliarde de euro

Lasa un comentariu:

Comentarii