Advertisement
STIRI — decembrie 13, 2017 at 2:18 pm

Ares Project Panther – Un viitor clasic, stilizat de un designer român

by

Faruri escamotabile și design ca în anii ’80 (a se citi Miami Vice)? În 2018? Absolut, spune Ares Project Panther, supercar-ul construit pe baza lui Lamborghini Huracan și stilizat de o echipă de designeri condusă de românul Mihai Panaitescu!

ares-design-project-panther (2)

Ares Project Panther adună tot ce-i mai frumos de la supercar-urile italiene din trecut și din prezent. Va fi prima mașină dezvoltată și construită în noul sediu din Modena al companiei Ares Design. Are la bază un Lamborghini Huracan, deci știi că este iute și temperamentală ca un vânt turbat. Dar designul său este sublim, propunând o interpretare modernă, dar elegantă, a esteticii clasicului De Tomaso Pantera.
Dacă vor privi cu un ochi închis, fanii mărcii Lamborghini vor spune că profilul și prizele de aer din montanții posteriori amintesc măcar un pic și de legendarul Miura. Însă, indiferent de ce supersportiv clasic îți amintește, Ares Project Panther are o personalitate proprie, pe care e greu să o uiți. Are o frumusețe ce pare să aibă acea calitate atemporală. Este exact tipul de creație care te face să te îndrăgostești de automobile. Personal, admit cu plăcere că are asupra mea același efect pe care l-au avut Lamborghini Countach sau Ferrari Testarossa când le-am văzut prima oară.

ares-design-project-panther
Iar ca și investiție bifează toate argumentele esențiale pentru cumpărarea unei mașini supersport cu aură nostalgică. Este un mix seducător de tehnologie modernă, performanțe de top (livrate probabil de motorul V10 preluat de la Lamborghini Huracan) și un design care atinge coarda sensibilă a oricărui pasionat de automobile. Eu sunt fascinat și de intenția folosirii de faruri escamotabile, o modă care părea uitată de prin anii ’90.
Echipa de designeri a companiei Ares este condusă de românul Mihai Panaitescu. Iar constructorul din Italia spune că, după ce a prezentat ilustrațiile mașinii în cadre private, o serie de clienți deja au plătit avansul pentru acest sportiv exclusivist și nostalgic. Momentan mașina este supusă ultimilor teste aerodinamice și de coliziune la fabrica din Modena.
Comercializarea lui Ares Panther este anunțată pentru a doua parte a anului 2018. Va fi construit într-un număr limitat de exemplare, ceea ce va contribui la valoarea de colecție a acestei creații motorizate care a fost născută din pasiune pură, cu scopul de a deveni un viitor clasic.

ares-design-project-panther (1)

Citeste si...

Red Bull Romaniacs 2016: Ziua a 3-a de off road a adus vreme capricioasă și consolidarea primelor do...
Predicție: Copiii născuți azi nu vor șofa

Lasa un comentariu:

Comentarii